Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή Ομπάμα στον ΠΟΕ κατά της Κίνας

Προεκλογικά, η κυβέρνηση Ομπάμα ανοίγει μέτωπο κατά της Κίνας. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τις κινεζικές επιδοτήσεις σε εξαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων.

Προσφυγή Ομπάμα στον ΠΟΕ κατά της Κίνας
Οι ΗΠΑ θα καταθέσουν προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εναντίον της Κίνας όσον αφορά στις επιδοτήσεις για αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτοκινήτων. Η ανακοίνωση έγινε από τον Λευκό Οίκο σε μία κρίσιμη προεκλογική στιγμή για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα: μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στο Οχάιο, όπου αναμένεται να γίνει σκληρή εκλογική μάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

«Η βασική αρχή είναι ότι η Κίνα πρέπει να παίζει με τους κανόνες του διεθνούς εμπορικού συστήματος» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου όπως μεταδίδουν οι Financial Times και συμπλήρωσε: «όταν δεν το πράττει, η κυβέρνηση Ομπάμα θα αναλαμβάνει δράση για να εξασφαλίσει ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους θα ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε παράλληλα ότι οι επιδοτήσεις της Κίνας για εξαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων για οχήματα από το 2009 ως το 2011 συνολικά αγγίζουν το 1 δισ. δολ. Επισημαίνεται ότι ο κλάδος αυτοκινήτου απασχολεί περίπου 500.000 άτομα στις ΗΠΑ, ενώ μόνο στην πολιτεία του Οχάιο υπολογίζεται ότι 54.200 άτομα δουλεύουν σε αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v