Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η LVMH του Arnault "μάζεψε" 4 δισ.€ στο Βέλγιο

Εταιρίες που σχετίζονται με τον όμιλο LVMH του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault, έχουν συγκεντρώσει 4 δισ. ευρώ σε ενεργητικά στοιχεία στο Βέλγιο, όπου ζήτησε πρόσφατα ο ίδιος υπηκοότητα.

Η LVMH του Arnault μάζεψε 4 δισ.€ στο Βέλγιο
Εταιρίες που σχετίζονται με τον όμιλο LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault, έχουν συγκεντρώσει 4 δισ. ευρώ σε ενεργητικά στοιχεία στο Βέλγιο, όπου ζήτησε πρόσφατα ο ίδιος υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τα αρχεία της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου, 12 εταιρίες κι ένα ιδιωτικό ίδρυμα, όλα συνδεδεμένα με την LVMH και με έδρα στις Βρυξέλλες, έχουν υπερ-τριπλασιάσει τα ενεργητικά τους από το 2008.

Εκπρόσωπος της LVMH δήλωσε ότι οι εταιρίες είναι επενδυτικά οχήματα της LVMH, που έχει ετήσια έσοδα 26 δισ. δολ. και οι μεταφορές στο Βέλγιο «δεν έχουν καμία σχέση» με την φορολογική κατάσταση του κ. Arnault.

Ο 63χρονος Arnault, πλουσιότερος άνθρωπος στην Γαλλία με καθαρή περιουσία 25,7 δισ. δολ., προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο Παρίσι πρόσφατα, όταν δήλωσε ότι θα ζητήσει βελγική υπηκοότητα, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει φόρο 75% στα εισοδήματα άνω τα ου 1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v