Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχισε ανοδικά η Wall λόγω Fed

Σε υψηλότερα επίπεδα βρέθηκε η αμερικανική αγορά, καθώς οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας για QE3 τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η Apple στο επίκεντρο μετά την κυκλοφορία του iPhone.  

Σε υψηλότερα επίπεδα βρέθηκε η αμερικανική αγορά, καθώς οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας για QE3 τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο νέος κύκλος ρευστότητας που ανακοίνωσε η Fed οδήγησε τους δείκτες ακόμη υψηλότερα σε νέα υψηλά 5 ετών. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,39% στις 13.593 μονάδες, ο S&P ενισχύθηκε 0,41% στις 1.466 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 3.184 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέσει φρέσκο χρήμα στην αγορά και θα κρατήσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα έως τα μέσα του 2015 τουλάχιστον.
Στον απόηχο αυτής της απόφασης, ο S&P 500 έκλεισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007.

Από τεχνικής άποψης, το ράλι ώθησε τον δείκτη S&P 500 πάνω από το κρίσιμο επίπεδο αντίστασης των 1.440 μονάδων, σύμφωνα με την Credit Suisse, που πλέον διαβλέπει περιθώρια ανόδου προς τις 1.480 ή και τις 1.500 μονάδες εντός εξαμήνου.

Η απόφαση της Fed ακολουθεί τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για αγορές ομολόγων και την έγκριση του ταμείου διασώσεων από το γερμανικό δικαστήριο, που προκαλούν ελπίδες για σοβαρές επιχειρήσεις αντιμετώπισης της κρίσης χρεών.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν σήμερα στο «ράλι της Fed» και κινήθηκαν υψηλότερα, ειδικά μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ενώ με κέρδη τερμάτισαν και οι ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,65% στις 5.916 μονάδες, ο DAX κέρδισε 1,39% στις 7.412 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 2,28% στις 3.582 μονάδες.

Στην Wall Street από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε με την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο 2009 τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο και 1,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο με το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο 2012.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 1,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε η Federal Reserve, με την μεγαλύτερη ποσοστιαίας πτώση σε τρία χρόνια.

Αντιθέτως, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο στο 79,2.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple έκλεισε με άνοδο ενισχύεται 1,6% σε νέο ρεκόρ έως τα 694 δολάρια στον απόηχο της κυκλοφορίας του νέου iPhone 5 και βοήθησε σε υπεραπόδοση τον δείκτη Nasdaq.

Κέρδη 3% για τη Staples κατόπιν φημών για ενδιαφέρον εξαγοράς από private-equity firms και η Analogic αντέδρασε με άνοδο 13% στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα εμπορεύματα συμμετέχουν στο ράλι τιμών και το συμβόλαιο του πετρελαίου έκλεισε με άνοδο 0,67% στα 99 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού κέρδισε 3 δολάρια στα 1.775 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v