Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Κατεβάζει ρολά επιχειρήσεων στην Κίνα

Μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες της Ιαπωνία ανακοίνωσαν διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων τους στην Κίνα και ζήτησαν από τους υπηκόους τους να αποφύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας.

Ιαπωνία: Κατεβάζει ρολά επιχειρήσεων στην Κίνα
Μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες της Ιαπωνία ανακοίνωσαν διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων τους στην Κίνα και ζήτησαν από τους υπηκόους τους να αποφύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους της Κίνας, καθώς κλιμακώνεται η εδαφική διαμάχη ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες οικονομίες της Ασίας.

Το σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν πολυπληθείς διαμαρτυρίες στην Κίνα και βίαιες επιθέσεις εναντίον ιαπωνικών διπλωματικών αποστολών, εστιατορίων και αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, όπως η Toyota και η Honda, σε τουλάχιστον πέντε πόλεις.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης προειδοποιούν ότι οι εμπορικές σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων μπορεί να κινδυνεύσουν, καθώς κλιμακώνεται η αντι-ιαπωνική ψυχολογία στην Κίνα.

Η Κίνα και η Ιαπωνία, που διενήργησαν διακράτικές εμπορικές συναλλαγές ύψους 345 δισ. δολ. πέρσι, διαφωνούν για συστάδα ακατοίκητων νήσων στην Θάλασσα στην Νότιο Κίνα.

Πρόκειται για μακρά εδαφική διαμάχη που «φούντωσε» την περασμένη εβδομάδα, όταν η ιαπωνική κυβέρνηση αγόρασε κάποιες από τις νησίδες από ιδιώτη Ιάπωνα ιδιοκτήτη. Η Κίνα σε απάντηση απέστειλε έξι πλοία για την επόπτευση της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v