Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στη Wall Street

Απώλειες για Dow, S&P και άνοδος για Nasdaq, την ώρα που οι επενδυτές προσδοκούν παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών. Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης η μετοχή της Αpple (+1,9%). Οριακή άνοδος για χρυσό.

Απώλειες για Dow, S&P και άνοδος για Nasdaq, την ώρα που οι επενδυτές προσδοκούν παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών στις αγορές. Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης η μετοχή της Αpple (+1,9%). Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής προσδοκώντας ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ σύντομα θα προχωρήσει σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδέχεται ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης στην κεντρική του ομιλία, στο ετήσιο συμπόσιο τραπεζιτών στο Jackson Hole, παρουσία του Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ.

Ωστόσο όπως σημειώνει ο αναλυτής της Haverford Investments, Hank Smith, “Αναμένεται μια μάλλον «θολή» συνεδρίαση, ενδεικτική μιας κατά πάσα πιθανότητας βαρετής εβδομάδας παρόλο που την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ομιλία Bernanke.”

Στο εταιρικό μέτωπο οι επενδυτές έστρεψαν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον στην μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού της Apple μετά τη δικαστική της νίκη έναντι της Samsung Electronics αναφορικά με τη διαμάχη για τις πατέντες. Ειδικότερα ο μεγαλύτερος τίτλος σε κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως, ενισχύθηκε σήμερα 1,9% στα 675,65 δολάρια.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τη νέα άνοδο της Apple, o δείκτης Nasdaq 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του κοντά σε υψηλό 11 ετών στις 2.785 μονάδες.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Tiffany & Co. ενισχύθηκε έως και 7% καθώς η διοίκηση του ομίλου προχώρησε σε μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στις προοπτικές πωλήσεων και κερδοφορίας για το 2012.

Επιπλέον, μετά από δύο χρόνια συνομιλιών, η Hertz Global Holdings κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της ανταγωνιστικής της Dollar Thrifty Automotive Group προς 2,3 δισ. δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,7% στα 95,46 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 1.675 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 3,2% στο 1,75 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 1,45% στα 18,53 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,25%, στις 13.124,67 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,05% στις 1.410,44 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,11% στις 3.073,19 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η είδηση ότι η ΕΚΤ μελετά σχέδιο επιβολής στόχων για την συγκράτηση των yields της ευρω-περιφέρειας προσέφερε στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 7.047 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,86% στις 3.463 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v