Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall Street

Μικτές τάσεις επικρατούν στην Wall στο κλείσιμο της πρώτης αρνητικής εβδομάδας μετά από 6 συνεχόμενες ανοδικές. Στάση αναμονής ενόψει Jachson Hole την επόμενη εβδομάδα και ΕΚΤ την μεθεπόμενη τηρούν οι επενδυτές.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο κλείσιμο της πρώτης αρνητικής εβδομάδας μετά από 6 συνεχόμενες ανοδικές στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει κρίσιμων συναντήσεων κεντρικών τραπεζών το επόμενο διάστημα, που θα καθορίσουν την στάση των ρυθμιστών απέναντι στα μέτρα στήριξης της ρευστότητας και των οικονομιών.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 13.138 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,52% στις 1.409 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,58% υψηλότερα στις 3.071 μονάδες.

Η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ άφησε ανοιχτά τα ενδεχόμενα νέων παρεμβάσεων για τόνωση της ρευστότητας, αλλά πολλοί αξιωματούχοι της Fed τονίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Πολλές ενδείξεις προς την κατεύθυνση της στρατηγικής στο νομισματικό μέτωπο αναμένεται από το ετήσιο συμπόσιο παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών, που διοργανώνει η Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα στο Jackson Hole.

Με την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ προγραμματισμένη για την μεθεπόμενη εβδομάδα, η ατζέντα των αποφάσεων από κεντρικές τράπεζες για την καταπολέμηση της κρίσης που προσδοκούν οι επενδυτές, είναι πλούσια και κρίσιμης σημασίας.

Σήμερα, ο συνεχίζεται ο κύκλος των επαφών μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών για τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρεών, με την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel. Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν αναμενόμενα αλλά οι «ήπιοι τόνοι» των συνεντεύξεων των δύο ηγετών πάντως συνέβαλαν στον περιορισμό των απωλειων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,51% στις 5.747 μονάδες, ο DAX κινείται 0,8% χαμηλότερα στις 6.893 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,86% στις 3.403 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex υποχωρεί ελαφρώς στα 96,17 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού χάνει μισό δολάριο στα 1.672,3 δολ. ανά ουγκιά.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2535 δολάρια με πτώση 0,2%.

Στην Wall Street, κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Apple, μετά την απόφαση δικαστηρίου της Ν. Κορέας για κατάχρηση της Apple πάνω σε δύο πατέντες της Samsung.

Η μετοχή της Autodesk ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου.

Από το οικονομικό μέτωπο, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών βελτιώθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Ιουλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση. Οι παραγγελίες, που καθρεφτίζουν τις επενδυτικές προθέσεις των Αμερικανών εργοδοτών, αυξήθηκαν 4,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v