Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη διαδοχική πτώση για τον Dow Jones

Η αμφιβολία για τις προθέσεις της Fed και η επιδείνωση των στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ, πίεσαν τη Wall. Βουτιά 8% για Hewlett-Packard. Προβληματισμός για τα οικονομικά στοιχεία σε Κίνα, EE. Υψηλό 4 μηνών για χρυσό.

Η αμφιβολία των επενδυτών για τις προθέσεις της Fed και η επιδείνωση των στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ, πίεσαν τη Wall. Βουτιά 8% για Hewlett-Packard. Προβληματισμός για τα οικονομικά στοιχεία σε Κίνα, Ευρωζώνη. Υψηλό 4 μηνών για χρυσό.

Η απροσδόκητη άνοδος στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε απώλειες τους δείκτες της Wall Street. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000 στις 372.000 αιτήσεις έναντι 369.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της BTIG LLC, Dan Greenhaus, «όσοι επενδυτές στοιχηματίζουν στην εφαρμογή μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed τότε τα σημερινά στοιχεία απασχόλησης θα πρέπει να θεωρηθούν καλή είδηση

Ωστόσο σημαντική μερίδα αναλυτών δεν έκρυψε σήμερα τις αμφιβολίες του για τις προθέσεις της Fed να εφαρμόσει σύντομα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

Παράλληλα, αρνητικό αντίκτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης είχε η πτώση σε χαμηλό 9 μηνών του δείκτη μεταποίησης στην Κίνα τον Αύγουστο, με τον κλάδο να παραμένει σε επίπεδα οικονομικής συρρίκνωσης για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Επιπλέον, σε επίπεδα συρρίκνωσης παρέμεινε και ο δείκτης μεταποίησης στην Ευρωζώνη αν και σημείωσε οριακή άνοδο τον Αύγουστο στις 46,7 μονάδες από 46,5 τον προηγούμενο μήνα.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Hewlett-Packard δέχθηκε ισχυρές πιέσεις στη Wall Street μετά την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας του ομίλου για το 2012, αν και τα αποτελέσματα β’ τριμήνου ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Σημειώνεται ότι η Wall Street ανέκαμψε από τα χαμηλά της συνεδρίασης την Τετάρτη και έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη, μετά την κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, που δημιούργησε την αίσθηση ότι η Federal Reserve σύντομα θα προχωρήσει σε τρίτο κύκλο παροχής ρευστότητας, αν δεν βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες ικανοποιητικά.
 
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σήμερα 1,2% στα 96,05 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,9% στα 1.672 δολ./oz., σε υψηλό 4 μηνών.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 1,2% στο 1,65 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,3% στα 18,12 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,88%, στις 13.057,46 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,81% στις 1.402,11 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,66% στις 3.053,40 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε ελαφρώς στις 5.777 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,97% στις 6.950 μονάδες, και ο CAC στο Παρίσι, έκλεισε 0,84% χαμηλότερα στις 3.433 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v