Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνή macro πιέζουν την Wall Street

Στην πρώτη πτωτική εβδομάδα μετά από 6 ανοδικές κατευθύνεται η Wall . Τα δυσμενή macro από Κίνα, ΕΕ και ΗΠΑ "τρέφουν" τους φόβους, αλλά οι ελπίδες για παρεμβάσεις περιορίζουν την πτώση. Στα "πάνω" του πάλι ο χρυσός.

Τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία από Κίνα, Ευρώπη αλλά και ΗΠΑ πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά πάντως οι ευρύτερες προσδοκίες για παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών περιορίζουν τις απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,75% στις 13.074 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,68% στις 1.404 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,68% χαμηλότερα στις 3.053 μονάδες.

Ο δείκτης S&P κατευθύνεται προς την πρώτη πτωτική εβδομάδα του μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές, μια «διόρθωση» που οι αναλυτές θεωρούν λογική μετά την άνοδο του δείκτη 11% από τις αρχές Ιουνίου.

Για κάθε πέντε μετοχές που ενισχύονται, οκτώ περίπου υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 178 εκατ. μετοχές. Ο σύνθετος όγκος συναλλαγών ανέρχεται στα 848 εκατομμύρια.

Η Wall Street ανέκαμψε από τα χαμηλά της συνεδρίασης χθες κι έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη, μετά την κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, που δημιούργησε την αίσθηση ότι η Federal Reserve σύντομα θα προχωρήσει σε τρίτο κύκλο παροχής ρευστότητας, αν δεν βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες ικανοποιητικά

Οι οικονομικοί δείκτες συνέχισαν να απογοητεύουν πάντως, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 372.000 νέοι άνεργοι σε σχέση με 368.000 στην προηγούμενη περίοδο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο αυξήθηκαν 3,6%.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν περαιτέρω δυσοίωνες ενδείξεις για άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, με διολίσθηση των δεικτών ΡΜΙ μεταποίησης σε Κίνα και ευρωζώνη.

Αύριο θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποίησης για τις ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Hewlett-Packard βουλιάζει 6,8% μετά την ανακοίνωσε ότι γύρισε σε ζημίες στο γ΄ τρίμηνο.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Big Lots, η Hormel Foods και άλλες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex ενισχύεται 25 σεντς στα 97,52 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 35 δολ. ανά ουγκιά στα 1.676 δολ.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε ελαφρώς στις 5.777 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρησε 0,97% στις 6.950 μονάδες, και ο CAC έκλεισε 0,84% χαμηλότερα στις 3.433 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v