Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Μειώνει τα ανοίγματα σε high-yield ομόλογα

Οι αποτιμήσεις στην αγορά υψηλής απόδοσης ομολογιακών εκδόσεων έχουν γίνει πλεον τόσο ακραίες που η Pimco, έχει μειώσει αισθητά το άνοιγμά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι τιμές εκτινάχθηκαν.

Pimco: Μειώνει τα ανοίγματα σε high-yield ομόλογα
Οι αποτιμήσεις στην αγορά υψηλής απόδοσης ομολογιακών εκδόσεων έχουν γίνει πλεον τόσο ακραίες που η Pimco, ο μεγαλύτερος όμιλος επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους στον χώρο των αμερικανικών επιχειρηματικών ομολόγων, έχει μειώσει αισθητά το άνοιγμα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι τιμές εκτινάχθηκαν.

Η επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων έχει μειώσει τις τοποθετήσεις στα high yield ενεργητικά των χαρτοφυλακίων εταιρικών ομολόγων από το 12% που συνήθως κατέχει σε περίπου 8%.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε άπληστοι», δήλωσε
ο Mark Kiesel, επικεφαλής corporate credit της Pimco, προσθέτοντας ότι η απόφαση μείωσης του ρίσκου προκύπτει μετά την άνοδο σχεδόν 10% για τις συγκεκριμένες επενδύσεις μέχρι στιγμής στο έτος.

Μέχρι χθες, το μέσο εταιρικό ομόλογο junk έχει απόδοση άνω του 10% σε σύγκριση με 1,2% των κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v