Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Δεν υπάρχει απειλή υποβάθμισης για Ισπανία

Ο οίκος αξιολόγησης αποσαφηνίζει ότι ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στους μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης δεν θα προκαλέσει υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.

Fitch: Δεν υπάρχει απειλή υποβάθμισης για Ισπανία
Ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας για καθολική στήριξη της οικονομίας της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς σταθερότητας δεν θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας, αποσαφηνίσει η Fitch Ratings.

Συμφωνά με τα όσα δηλώνει ο οίκος αξιολόγησης, η αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από τον EFSF και τον ESM – όπως είναι η μορφή της στήριξης για την οποία γίνεται συζήτηση- θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο κρίσης ρευστότητας και θα βοηθήσει την ισπανική κυβέρνηση να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές με αποδεκτό κόστος δανεισμού.

Η Fitch κάνει μάλιστα λόγο για «ανάσα» προς την Ισπανία, ώστε να εφαρμόσει το φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Επισημαίνετε ότι η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της Ισπανίας σε "ΒΒΒ" από "Α" τον Ιούνιο λόγω του εκτιμώμενου κόστους από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών της χώρας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v