Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία πρωταγωνιστεί στα κέρδη της Wall

Θετική εικόνα καταγράφει η Wall, περιμένοντας "σινιάλα" από τις κεντρικές τράπεζες για πρόσθετη ρευστότητα. Υπεραποδίδει η τεχνολογία χάρη στην Apple (+2%). Ανοδικό κλείσιμο ευρωαγορών με αργία στο Λονδίνο.

Θετική εικόνα καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διαθέσουν πρόσθετη ρευστότητα στις οικονομίες για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 13.161 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,24% στις 1.414 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,30% υψηλότερα στις 3.079 μονάδες.

Η τεχνολογία αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη S&P500 ενώ οι τηλεπικοινωνίες έχουν την χειρότερη εμφάνιση.

Οι επενδυτές αναμένουν το διεθνές συνέδριο κεντρικών τραπεζών που διοργανώνει στα τέλη της εβδομάδας η αμερικανική Federal Reserve στο Jackson Hole, καθώς και την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Τα χρηματιστήρια έχουν αναρριχηθεί περιμένοντας ότι θα παραχθούν μέτρα στήριξης από τις συναντήσεις και ο S&P βρέθηκε πρόσφατα σε υψηλό τεσσάρων ετών.

Η είδηση ότι η ΕΚΤ μελετά σχέδιο επιβολής στόχων για την συγκράτηση των yields της ευρω-περιφέρειας προσφέρει στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 7.047 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,86% στις 3.463 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου παρεμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Στην Wall Street οι όγκοι συναλλαγών προβλέπεται να παραμένουν χαμηλοί και αυτή την εβδομάδα, καθώς πολλοί παράγοντες παραμένουν σε διακοπές, μέχρι την αργία της ερχόμενης Δευτέρας για την Ημέρα Εργασίας, που σηματοδοτεί και την επιστροφή των Αμερικανών εκδρομέων

Κατά τα λοιπά, η Apple ενισχύεται 2,1% μετά την δικαστική της νίκη σε διαμάχη για πατέντες με την Samsung Electronics. Ο τίτλος της Apple έχει ήδη ενισχυθεί 64% μέχρι στιγμής στο έτος.

Μετά από δύο χρόνια συνομιλιών, η Hertz Global Holdings κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της ανταγωνιστικής της Dollar Thrifty Automotive Group προς 2,3 δισ. δολ.

Η μετοχή της Tiffany & Co. εκτινάχθηκε 6,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των ετήσιων στόχων της.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι ενεργειακές μετοχές, καθώς η τιμή του πετρελαίου διορθώνει μετά την αρχική άνοδο, λόγω φόβων για τις επιπτώσεις από την έλευση της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ στον Κόλπο του Μεξικό.

Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχωρεί αυτή την ώρα 1,25%% πάνω στα 95 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v