Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SNB: Θα υπερασπιστεί το 1,20 "με κάθε μέσο"

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας δήλωσε ότι η SNB θα υπερασπιστεί «με κάθε μέσο» το όριο του 1,20 ευρώ/φράγκο που έχει θέσει στην ισοτιμία του ελβετικού νομίσματος με το ενιαίο νόμισμα.

SNB: Θα υπερασπιστεί το 1,20 με κάθε μέσο
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας δήλωσε ότι η SNB θα υπερασπιστεί «με κάθε μέσο» το όριο του 1,20 ευρώ/φράγκο που έχει θέσει στην ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ.

Ο κ. Jordan κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην ελβετική τηλεόραση τόνισε ότι η επιβολή του ορίου αποτελεί «έκτακτο μέτρο για έκτακτες καταστάσεις» και όχι μόνιμο μέτρο.

Η SNB με ανακοίνωσή της δήλωσε επίσης ότι για την ώρα δεν θα ζητήσει από τις τράπεζες να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους «μαξιλάρια» για να καλυφθούν από δυνητικούς κινδύνους στα στεγαστικά δάνεια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις «αποθέρμανσης» στην αγορά ακινήτων.

Το σχόλιο της SNB αποτελεί «απάντηση» σε δημοσιεύματα ότι η κεντρική τράπεζα θα ζητήσει από την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει πρόσθετα «μαξιλάρια» για τις τράπεζες εξαιτίας επιβράδυνσης στην αγορά στεγαστικής πίστης,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v