Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Μελετά ελαστικούς στόχους για yields -WSJ

H EKT "ζυγίζει" ένα σχέδιο βάση του οποίου θα χρησιμοποιηθούν ελαστικοί στόχοι για τα yields προκειμένου να μειωθεί το κόστος δανεισμού για τις προβληματικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με της WSJ.

ΕΚΤ: Μελετά ελαστικούς στόχους για yields -WSJ
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «ζυγίζουν» ένα σχέδιο βάση του οποίου θα χρησιμοποιηθούν ελαστικοί στόχοι για τα yields προκειμένου να μειωθεί το κόστος δανεισμού για τις προβληματικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το τελευταίο διάστημα στις αγορές ακούγονται ποικίλες φήμες σχετικά με την μορφή που θα έχει μια δράση της ΕΚΤ προκειμένου να συγκρατηθούν οι αποδόσεις των ισπανικών ή και ιταλικών ομολόγων.

Στην τελευταία αυτή εκδοχή η ΕΚΤ δεν θα χρειαστεί να θέσει συγκεκριμένα πλαφόν στα yields, κάτι που θα συντελούσε απειλή για τον ισολογισμό και την ανεξαρτησίας της, σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal.

Η ΕΚΤ κινείται λοιπόν προς την κατεύθυνση των ανεπίσημων, ελαστικών στόχων για τα yields στις εκδόσεις βραχυπρόθεσμης διάρκειας της Ισπανίας και άλλων κρατών που θα μπορούσαν να κινδυνεύουν.

Το βέβαιο είναι ότι καμία επίσημη ανακοίνωση δεν αναμένεται πριν την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 6 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v