”Νηνεμία” στη Wall Street

Διατηρούνται οι οριακές μεταβολές στη Wall Street με περιορισμένο όγκο συναλλαγών και ενδιαφέρον, εν μέσω ανάμικτων μακροοικονομικών νέων και υποχώρησης των πετρελαικών τιμών. Απώλειες σε Λονδίνο, κέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διατηρούνται οι οριακές μεταβολές στη Wall Street με περιορισμένο όγκο συναλλαγών και ενδιαφέρον, εν μέσω ανάμικτων μακροοικονομικών νέων και υποχώρησης των πετρελαικών τιμών.

Αναλυτικότερα σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της CoTherix, ύστερα από την έγκριση των αρμοδίων αρχών για το ”λανσάρισμα” στην αγορά του νέου της φαρμάκου κατά της πιέσης.

Πτώση καταγράφουν μετοχές μεταλλουργικών εταιριών και συγκεκριμένα των United States Steel, Nucor και AK Steel, ύστερα από την είδηση ότι η ζήτηση για χάλυβα από την Κίνα θα μειωθεί αισθητά το προσεχές έτος.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η μετοχή της Alcoa. Ο διεθνής οίκος της Lehman Brothers υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τα μεγέθη του 2005 της μεταλλουργικού γίγαντα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές της Boeing και της United Technologies, που σημειώνουν μικρή υποχώρηση.

Στα μακροοικονομικά νέα πτώση στο 61,2 σημείωσε ο δείκτης Chicago PMI Δεκεμβρίου. Το Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 65,3. Εξάλλου, στους 326.000 και κατά 5.000 χαμηλότερα, ανήλθε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν χρήση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στα 333.000.

Στις 10.833 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,04%, ενώ στις 2.177 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq με κέρδη 0,01%.

Οριακά κέρδη και για τον S&P, στις 1.214 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,07% στις 4.816,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,02% στις 3.827,93 μονάδες και τον δείκτη Dax του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.256,08 μονάδες με κέρδη 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v