Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1% στη Wall - Βουτιά ευρώ κάτω από το 1,24$

Επέστρεψε σε πτωτική τροχιά η Wall Street με το βλέμμα στην Ευρώπη. Χάος στις αγορές της ΕΕ και άνοδος των αποδόσεων για τα ομόλογα του Νότου. Κάτω από το 1,24$ το ευρώ, χάνει τα 90$ το πετρέλαιο.

Η ισπανική κρίση βυθίζει τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε πτώση, μετά την, βραχεία κατά τα φαινόμενα, ανάκαμψη της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,91% στις 12.468 μονάδες, ο S&P κινείται 0,94% χαμηλότερα στις 1.319 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,02% στις 2.841 μονάδες.

Η αναζήτηση επενδυτικών καταφυγίων επιτείνει την ζήτηση για αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Το επιτόκιο στο 10ετές των ΗΠΑ υποχωρεί στο 1,66%, το χαμηλότερο επίπεδο 60 ετών και πλέον, ενώ η απόδοση του 2ετούς γερμανικού ομολόγου προσεγγίζει το μηδέν.

Ο δείκτης χρηματιστηριακής μεταβλητότητας Vix εκτινάσσεται 11% με την μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές Απριλίου.

Στην χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street κατόρθωσε να εμφανίσει άνοδο 1%. Ήταν η 5η, μόλις, θετική συνεδρίαση του δείκτη Dow Jones κατά τον μήνα Μάιο.

Τον τόνο της συνεδρίασης δίνουν οι εξελίξεις στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, με χαοτικές συνεδριάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές αξιών, ομολόγων και χρήματος.

Το επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο της Ισπανίας εκτινάχθηκε στο 6,7% πολύ κοντά στο ποσοστό του 7% που είχε ωθήσει την Ελλάδα και την Ιρλανδία σε προσφυγή στα προγράμματα διασώσεων.

Η δημοσίευση της έκθεσης της Κομισιόν που τάσσεται υπέρ τραπεζικής ενοποίησης στην ευρωζώνη, έκδοσης ομολόγων ευρωζώνης και κεφαλαιοποίησης τραπεζών μέσω του ESM περιόρισε τις μεγάλες πιέσεις το μεσημέρι.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,77% στις 5.296 μονάδες, ο DAX κινείται 1,81% στις 6.281 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 2,15% στις 3.018 μονάδες. Ο δείκτης ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη κινείται 1,74% χαμηλότερα στις 6.080 μονάδες.

Το ευρώ διολισθαίνει κάτω και από το 1,24 δολ. και κινείται αυτή την ώρα στο 1,2397 δολ. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2010.

Οι φόβοι ότι η επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα μειώσει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου πιέζει χαμηλότερα και τις τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent στο Λονδίνο να διολισθαίνει κάτω από τα 90 δολ. στα 89,92 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά τα λοιπά στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η μετοχή της Pep Boys-Manny Moe & Jack βουλιάζει 19% μετά την ανακοίνωση αίρεσης της συμφωνίας εξαγοράς από το private-equity Gores Group.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο τα βλέμματα παραμένουν επικεντρωμένα στην μετοχή του Facebook, που συνεχίζει να υποχωρεί. Ο τίτλος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που διολίσθησε χθες 10%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την διεξαγωγή του τεχνολογικού συνεδρίαση All Things Digital.

Κινητικότητα επικρατεί και στην μετοχή της Research in Motion, καθώς η εταιρία κατασκευής του BlackBerry ανακοίνωσε ότι περιμένει λειτουργική ζημία στο οικονομικό α΄ τρίμηνο.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών μειώθηκαν για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες τον Απρίλιο στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση η ένωση κτηματομεσιτών, ο δείκτης για τα προσύμφωνα μειώθηκε 5,5% στο 95,5.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v