Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές αγορές στήριξαν τη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση. Στήριξη από τη μετοχή της Hewlett- Packard για Dow. Σε χαμηλό 22 μηνών το ευρώ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση. Στήριξη από τη μετοχή της Hewlett- Packard για Dow. Σε χαμηλό 22 μηνών το ευρώ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής δεν κατάφερε τελικά να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και ιδιαίτερα τους φόβους μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τις συνέπειες που αυτή θα προκαλέσει στις διεθνείς αγορές.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Miller Tabak, Peter Boockvar, “οι χρηματιστηριακές αγορές παραμένουν εστιασμένες στην Ευρώπη με μια διάθεση αναμονής ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα και του κρίσιμου αποτελέσματος.

Ωστόσο μια σειρά από καλά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ περιόρισαν τις πιέσεις στη Wall Street ιδιαίτερα προς το τέλος της συνεδρίασης όπου Dow και S&P γύρισαν σε θετικό έδαφος.

Αναλυτικά, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2.000 και διαμορφώθηκαν στις 370.000 αιτήσεις, όσες ακριβώς προέβλεπαν οι αναλυτές.

Αντίστοιχα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθώς τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 0,2% μετά τη μείωση 3,7% τον προηγούμενο μήνα.

Επιστρέφοντας στη συνεδρίαση της Wall Street, άνοδος 3% σημείωσε σήμερα η μετοχή της Hewlett- Packard μετά την ανακοίνωση περικοπών 27.000 θέσεων εργασίας ήτοι τη μείωση του προσωπικού κατά 8%.

Παρέμεινε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σε ανοδική τροχιά η μετοχή της Facebook σημειώνοντας κέρδη 1,7% στα 32.56 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό 22 μηνών έναντι του δολαρίου στα 1,2514 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου επανήλθε πάνω από τα 90 δολ. καθώς σήμερα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 90,52 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,45% στα 1.555 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 3,8% στο 1,52 δολ. και το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 3,4% στα 15,72 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,27%, στις 12.529,75 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,14% στις 1.320,68 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,98%, στις 2.839,38 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, οι κερδοσκόποι εφόρμησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για να αγοράσουν τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές στα χαμηλά επίπεδα όπου έχουν διολισθήσει μετά την πολυήμερη πτώση, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Αγνοώντας τα δυσμενή οικονομικά μεγέθη που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,59% υψηλότερα στις 5.350 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,48% στις 6.316 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,16% στις 3.038 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v