Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση στην Wall Street

Δεύτερη κερδοφόρο συνεδρίαση καταγράφει η Wall, αντλώντας στήριξη από στοιχεία για την αγορά ακινήτων. Νευρικότητα προκαλεί η υποβάθμιση της Ιαπωνίας. Βουλιάζει και σήμερα το Facebook, κάτω από τα 32 δολ.

Δεύτερη κερδοφόρο συνεδρίαση καταγράφει η Wall, αντλώντας στήριξη και από τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων. Κέρδη και στις ευρωαγορές, παρά την υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας. Ενισχύεται σήμερα το Facebook.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με αβέβαιη άνοδο, αλλά μετά τα ευνοϊκά μεγέθη από την αγορά ακινήτων, τα κέρδη δυνάμωσαν. Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 12.573 μονάδες, ο S&P κινείται 0,87% υψηλότερα στις 1.327 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,65% στις 2.866 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με θεαματική άνοδο (τα καλύτερα δύο μηνών για τον S&P 500), αντιδρώντας στην μεγαλύτερη πτώση του έτους που είχε σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των μεγεθών για τις μεταπωλήσεις κατοικιών. Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών αυξήθηκαν 3,4% και διαμορφώθηκαν στα 4,62 εκατομμύρια σπίτια (στο 12μηνο). Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 3,1%. Τον Μάρτιο οι μεταπωλήσεις είχαν μειωθεί 2,8%.

Από το επιχειρηματικό μετωπο, η μετοχή της Best Buy αντιδρά με μικρή άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Η μετοχή της Alexion Pharmaceuticals ενισχύται 3,7%. Η εταιρία θα αντικαταστήσει την Motorola Mobility Holdings στον δείκτη S&P 500 μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.
 
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει και η μετοχή του Facebook, που έκλεισε χθες, 2η ημέρα διαπραγμάτευσης του τίτλου, με βουτιά 11% στα 34,09 δολ. διολισθαίνοντας κάτω από την τιμή εισαγωγής στα 38 δολ. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο τίτλος βουλιάζει και σήμερα και κινείται στα 31,29 δολάρια.

Στην πτώση φαίνεται ότι συνέβαλε η κίνηση της Morgan Stanley, που ήταν και ο κυριότερος ανάδοχος του IPO, να προχωρήσει σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα έσοδα του Facebook λίγο πριν το ΙΡΟ.

Στις διεθνείς αγορές, νευρικότητα προκαλεί η απόφαση του οίκου Fitch να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας σε A+ από AA με αρνητικό outlook, που σημαίνει ότι ενδέχεται και περαιτέρω υποβάθμιση.

Η ιαπωνική υποβάθμιση ασκεί σημαντικές πιέσεις στον χρυσό και βεβαίως το ιαπωνικό γεν.

Οι συντονισμένες πιέσεις για μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης στην ευρωζώνη προσφέρουν κάποια ανακούφιση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,11% στις 5.363 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,98% στις 6.393 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 1,1% στις 3.060 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v