Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Υποβαθμίζει την Ιαπωνία σε Α+ από ΑΑ

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε "Α+" από "ΑΑ" και "ΑΑ-" αντίστοιχα προχώρησε η Fitch, δίνοντας αρνητικό outlook.

Fitch: Υποβαθμίζει την Ιαπωνία σε Α+ από ΑΑ
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε "Α+"  από "ΑΑ" και "ΑΑ-" αντίστοιχα προχώρησε η Fitch, δίνοντας αρνητικό outlook.

"Οι υποβαθμίσεις και το αρνητικό outlook αντανακλούν τους αυξανόμενους κινδύνους για το πιστωτικό προφίλ της χώρας, ως αποτέλεσμα του υψηλού και αυξανόμενου δημοσίου χρέους", δήλωσε ο Andrew Colquhoun, επικεφαλής της Fitch Ασίας-Ειρηνικού.

"Το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μοιάζει να παίρνει πολύ χρόνο σε σχέση με αυτά που έχουν καταρτίσει άλλες χώρες με υψηλά εισοδήματα, που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, ενώ η εφαρμογή του υπόκειται σε πολιτικά ρίσκα", σημειώνει ο ίδιος.

Το μικτό χρέος της γενικής κυβέρνησης της Ιαπωνίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 239% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2012, το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις χώρες που καλύπτει ο οίκος.

Η Στρατηγική Δημοσιονομικής Διαχείρισης βλέπει υποχώρηση του κρατικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2021 και μετά. Η Fitch σχολιάζει ότι αυτός είναι πολύ αργός ρυθμός μείωσης του χρέους, δεδομένου του μεγέθους του χρέους της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v