Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με αφορμή τα αισιόδοξα μηνύματα από τους G8. «Άλμα» 5,9% για την Apple και «βουτιά» 11% για την μετοχή της Facebook. Νέες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Kέρδη στις ευρωαγορές.

Κέρδη στη Wall με αφορμή τα αισιόδοξα μηνύματα από τους G8. «Άλμα» 5% για την Apple και «βουτιά» 11% για την μετοχή της Facebook. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street κόντρα στις τραπεζικές πιέσεις λόγω JP Morgan και στη "βουτιά" της μετοχής της Facebook , μόλις στη δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσης της.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Παρασκευή η Wall Street ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες του έτους, με τον Dow να χάνει 3,5% και στο έτος 6,4%.

Η σημερινή άνοδος στη Wall Street οφείλεται στα καθησυχαστικά μηνύματα που έστειλαν οι G8 όσον αφορά την ανάγκη εφαρμογής αναπτυξιακών μέτρων για την στήριξη της παγκόσμιας ανάκαμψης και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Από πλευράς τίτλων συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα στη μετοχή της JP Morgan (-2,6%) μετά τη γνωστοποίηση από τη διοίκηση του τραπεζικού ομίλου ότι θα ακυρώσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνέπεια των ζημιών 2 δισ. που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Facebook συνεχίζει να απογοητεύει τους επενδυτές παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η εταιρία από την επιτυχημένη αρχική δημόσια εγγραφή.

Συγκεκριμένα μετά την οριακή άνοδο που σημείωσε ο τίτλος την Παρασκευή (μόλις 0,6%) σήμερα η μετοχή υποχώρησε έως και 15% για να κλείσει τελικά με απώλειες 11% στα 34 δολ.

Στον αντίποδα η μετοχή της Yahoo ενισχύθηκε 2% μετά την ανακοίνωση του Κινέζου ιδιοκτήτη της Alibaba Group ότι επαναγοράζει το μισό από το μερίδιό 40% της Yahoo στην επιχείρηση έναντι 7,1 δισ. δολ.

Άνοδος 5,9% και για την μετοχή της Apple μετά την δημοσίευση θετικών εκτιμήσεων για τις πωλήσεις του iPhone 5.

Επιπλέον με ράλι 25% αντέδρασε η μετοχή της Cooper Industries στην εξαγορά από την Eaton Corp. (+0,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 92,20 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,25% στα 1.588 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 4% στα 1,56 δολ. ανά βαρέλι και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 3,6% στα 16,81 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 1,09%, στις 12.504,48 μονάδες, ο S&P με κέρδη 1,6% στις 1.315,99 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 2,46%, στις 2.847,21 μονάδες.

Οι ευρωαγορές διόρθωσαν προς τα πάνω σήμερα, μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί. Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,7% στις 5.304 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,95% στις 6.331 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,64% στις 3.027 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου συνέχισαν να επικρατούν πάντως πτωτικά πρόσημα και η αγορά του Μιλάνου έκλεισε με πτώση 0,28% ενώ της Μαδρίτης με απώλειες 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v