Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία απογοήτευσε την Wall Street

Απογοητευτικά αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία και προκαλούν ήπια αρνητικές τάσεις στην Wall Street. Βαρίδι η τεχνολογία. Κέρδη ευρωαγορών χάρη σε ενδιαφέρον για τράπεζες, ενέργεια.

Απογοητευτικά αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία και προκαλούν ήπια αρνητικές τάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την ανοδική εικόνα των περισσοτέρων διεθνών αγορών.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,19% στις 12.472 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,22% στις 1.316 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,52% χαμηλότερα στις 2.835 μονάδες.

Από το μέτωπο των αμερικανικών μακροοικονομικών μεγεθών, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Απρίλιο αυξήθηκαν ελαφρώς μετά την μεγάλη πτώση του προηγούμενη μήνα. Οι παραγγελίες, που αποτυπώνουν τις διαθέσεις των επιχειρήσεων για επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό, αυξήθηκαν 0,2%, αλλά στο 12μηνο υποχώρησαν επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε ελαφρώς, κατά 2.000, την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στις 370.000.

Τα στατιστικά μεγέθη από τον υπόλοιπο πλανήτη, και ειδικά την Ευρώπη, δεν ήταν ευνοϊκά.

Ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ που αποτυπώνει την παραγωγή του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Μάιο με τον μεγαλύτερο ρυθμό από το 2009.

Επιπλέον, ο δείκτης γερμανικής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo διολίσθησε περισσότερο απ’όσο αναμενόταν και διαμορφώθηκε σε χαμηλό έξι μηνών.

Νωρίτερα, ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ της Κίνας υποχώρησε στο 48,7 τον Μάιο από 49,3.

Τέλος η βρετανική στατιστική υπηρεσία υποβάθμισε την εκτίμηση για το ΑΕΠ α΄τριμήνου σε συρρίκνωση 0,3% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για -0,2%

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η μετοχή της Hewlett-Packard αντιδρά με άνοδο 9% στην ανακοίνωση περικοπών 27.000 θέσεων εργασίας.

Ο τίτλος της Costco Wholesale ενισχύεται 1,4% μετά την ανακοίνωση αύξησης 19% στα κέρδη γ΄ τριμήνου.

Η Wall Street υπέστη βαθιές απώλειες στις πρώτες ώρες της χθεσινής συνεδρίασης, αλλά περιόρισε την πτώση κοντά στο κλείσιμο και τερμάτισε με μικτή εικόνα.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, οι κερδοσκόποι εφόρμησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για να αγοράσουν τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές στα χαμηλά επίπεδα όπου έχουν διολισθήσει μετά την πολυήμερη πτώση, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Αγνοώντας τα δυσμενή οικονομικά μεγέθη που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,59% υψηλότερα στις 5.350 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,48% στις 6.316 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,16% στις 3.038 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές σήμερα, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex ανακάμπτει σχεδόν 1 δολ. στα 90,84 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 18 δολάρια περίπου στα 1.567 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v