Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ορεξάτοι" οι αγοραστές στην Wall Street

Με αγοραστικές διαθέσεις επιστρέφουν από την αργία οι επενδυτές στην Wall. Θετική επιρροή από τα κέρδη στις αγορές της Ασίας και του ευρωπαϊκού "πυρήνα". Τεχνολογικό συνέδριο και macro στο επίκεντρο.

Με αγοραστικές διαθέσεις επέστρεψαν από την αργία οι επενδυτές στην Wall Street και οι ενδείξεις για μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την Κίνα και τα θετικά πρόσημα στους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες υποστηρίζουν σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 12.592 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,14% στις 1.333 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 2.877 μονάδες.

Η αμερικανική αγορά παρέμεινε χθες κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα των Πεσόντων, ενώ έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με κέρδη. Ήταν η πρώτη εβδομαδιαία άνοδος από τον Απρίλιο.

Χωρίς την σημερινή συνεδρίαση, ο δείκτης Dow Jones, έχει καταγράψει μόνο τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις στον μήνα, που είναι αρνητικό ρεκόρ 100 ετών και πλέον, αφού μόνο τον Σεπτέμβριο 1903 ο δείκτης είχε καταγράψει τόσο λίγες θετικά κλεισίματα.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών παραμένουν οι φόβοι για τον ισπανικό τραπεζικό κλάδο, μετά την απόφαση της προβληματικής Bankia να ζητήσει την βοήθεια της κυβέρνησης.

Το χρηματιστήριο της Μαδρίτης συνεχίζει να υποχωρεί και σήμερα, όπως και οι περισσότερες αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο δείκτης IBEX στην Μαδρίτη υποχωρεί 1,83% ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο 0,21%.

Αντιθέτως, θετικά είναι τα πρόσημα στις περισσότερες αγορές του ευρωπαϊκού «πυρήνα», με τον FTSE να ενισχύεται 0,34% στις 5.375 μονάδες, τον DAX 0,9% υψηλότερα στις 6.380 μονάδες, και τον CAC 0,75% υψηλότερα στις 3.066 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με σημαντική άνοδο, καθώς φημολογήθηκε ότι η Κίνα ετοιμάζει μέτρα για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των σπιτιών έμειναν αμετάβλητες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller, ενώ σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, οι τιμές διολίσθησαν 2,6% και κινούνται σε ιστορικό χαμηλό.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για την απασχόληση Μαρτίου στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ενώ σημαντική επίδραση θα έχουν και τα στατιστικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη του συνεδρίου All Things Digital που θα περιλαμβάνει ομιλίες των επικεφαλής της Apple και της Oracle, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v