Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Δεν θα υπάρξει μαζική αναπτυξιακή πολιτική

Μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, η Κίνα διέψευσε τα σενάρια για σχέδια για μεγάλα αναπτυξιακά έργα ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία

Κίνα: Δεν θα υπάρξει μαζική αναπτυξιακή πολιτική
Μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, η Κίνα διέψευσε τα σενάρια για σχέδια για μεγάλα αναπτυξιακά έργα ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News Agency ανέφερε συγκεκριμένα: «Η πρόθεση της κινεζικής κυβέρνησης είναι πολύ σαφής. Δεν θα προχωρήσει σε νέο σχέδιο μαζικών κινήτρων με στόχο την ανάπτυξη» και συμπληρώνει: «Οι τρέχουσες προσπάθειες για την σταθεροποίησης της ανάπτυξης δεν θα επαναλάβουν όσα συνέβησαν πριν από τρία χρόνια».

Επισημαίνεται ότι το 2008, εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης, το Πεκίνο προχώρησε σε πακέτο αναπτυξιακών μέτρων ύψους 4 τρισ. γουάν, που τότε αντιστοιχούσε σε 586 δισ. δολ. Πολλοί εκτίμησαν ότι το Πεκίνο θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, καθώς προ εβδομάδων, ο πρωθυπουργός Wen Jiabao αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης. Χθες, κυκλοφορούσαν έντονα σενάρια ότι η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων έχει ήδη εγκρίνει επενδυτικά σχέδια και θα προχωρήσει σε ακόμη μαζικότερες ενέργειες.

«Πρέπει να πετύχουν μία ευαίσθητη ισορροπία, να σταθεροποιήσουν την οικονομία, αλλά να μην οδηγηθούν σε υπερβολική ανάπτυξη» εξηγεί ο Shen Jianguang της Mizuho Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v