Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση στο κόκκινο η Wall Street

Συνεχίζεται η διόρθωση από τα υψηλά 4ετίας στην Wall, με τις ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη να επισκιάζουν τις ευνοϊκές εξελίξεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Απώλειες ευρωαγορών, βουτιά 3,3% στο Μιλάνο.

Συνεχίζεται η διόρθωση από τα υψηλά 4ετίας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη να επισκιάζουν τις νέες ευνοϊκές εξελίξεις από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,48% στις 13.063 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,49% στις 1.406 μονάδες, και ο Nasdaq επίσης 0,49% στις 3.089 μονάδες.

Για κάθε μετοχή που ενισχύεται πάνω από τέσσερις υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στις 269 εκατομμύρια μετοχές το πρωί.

Η Wall Street υποχώρησε χθες επί 2η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο παγκόσμιος δείκτης FTSE All-World έχει ενισχυθεί 11% μέχρι στιγμής στο α΄ τρίμηνο το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, χάρη στις παροχές ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες ΗΠΑ και ευρωζώνης και καθώς βελτιώνεται η εικόνα ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι προοπτικές για την αμερικανική αγορά εργασίας τονώθηκαν περαιτέρω με τις σημερινές στατιστικές ανακοινώσεις, που έδειξαν περαιτέρω μείωση των νέων ανέργων. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 5.000 την περασμένη εβδομάδα στις 359.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, το ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας αναπτύχθηκε 3% στο δ΄ τρίμηνο, όσο αναμενόταν, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση του υπουργείου Εμπορίου.
 
Ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke θα παραθέσει και σήμερα διάλεξη σχετικά με την ιστορία της κεντρικής τράπεζας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει η μετοχή της Roche Holding μετά την κατάθεση νέας βελτιωμένης προσφοράς για την αμερικανική Illumina.

Με πτώση 9,4% αντιδρά η μετοχή της Best Buy Co. στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οικονομικού δ΄ τριμήνου.

Αντιθέτως, η Red Hat ενισχύεται 14% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου.

Η διολισθηση του δείκτη οικονομικού κλίματος της ευρωζώνης, οι ανησυχίες για τα περιθώρια επιβολής της λιτότητας στην Ισπανία και οι «βουτιές» των ιταλικών τραπεζών, συνδυάστηκαν δημιουργώντας σημαντικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,15% στις 5.742 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,77% στις 6.875 μονάδες, ενώ ο CAC χαμηλότερα 1,43% στις 3.381 μονάδες.

Ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο έκλεισε με πτώση 3,3% με μεγάλο βαρίδι τις τράπεζες μετά την βουτιά 10% της Banca Monte dei Paschi di Siena λόγω ανακοίνωσης ζημιών 4,7 δισ. ευρώ το 2011.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, υπό την πίεση της πτώσης των τιμών εμπορευμάτων.

Τα εμπορεύματα συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, με τον χαλκό να υποχωρεί 0,6% και το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο να «χάνει» 26 σεντς στα 123,9 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v