Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφεύγουν την Wall οι αγοραστές -Απώλειες 0,5%

Οι φόβοι για τις δυνατότητες της Ευρώπης να συγκρατήσει την κρίση χρεών αποτρέπουν τους αγοραστές από την Wall, παρά τα νέα ευνοϊκά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Απώλειες στην Ευρώπη, με βουτιά 3% στο Μιλάνο.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις παραμένουν ευνοϊκές για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά οι αγοραστές αποφεύγουν το αμερικανικό χρηματιστήριο στα υψηλά σχεδόν 4 ετών όπου κινείται, ειδικά καθώς συνεχίζονται οι φόβοι για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας και της δυνατότητας της Ευρώπης να συγκρατήσει την κρίση χρεών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,48% στις 13.063 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,49% στις 1.406 μονάδες, και ο Nasdaq επίσης 0,49% στις 3.089 μονάδες.

Η Wall Street υποχώρησε χθες επί 2η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο παγκόσμιος δείκτης FTSE All-World έχει ενισχυθεί 11% μέχρι στιγμής στο α΄ τρίμηνο το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, χάρη στις παροχές ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες ΗΠΑ και ευρωζώνης και καθώς βελτιώνεται η εικόνα ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι προοπτικές για την αμερικανική αγορά εργασίας τονώθηκαν περαιτέρω με τις σημερινές στατιστικές ανακοινώσεις, που έδειξαν περαιτέρω μείωση των νέων ανέργων. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 5.000 την περασμένη εβδομάδα στις 359.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, το ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας αναπτύχθηκε 3% στο δ΄ τρίμηνο, όσο αναμενόταν, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση του υπουργείου Εμπορίου.

Ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke θα παραθέσει και σήμερα διάλεξη σχετικά με την ιστορία της κεντρικής τράπεζας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει η μετοχή της Roche Holding μετά την κατάθεση νέας βελτιωμένης προσφοράς για την αμερικανική Illumina.

Με άνοδο αντιδρά η μετοχή της Best Buy Co. στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οικονομικού δ΄ τριμήνου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν υπό πίεση, παρακολουθώντας την γενική απεργία στην Ισπανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας.

Φήμες θέλουν την Ισπανία να συζητά προσφυγή στα κεφάλαια διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ ώστε να επιταχυνθεί η αναδιοργάνωση του τραπεζικού κλάδου.

Το χρηματιστήριο της Μαδρίτης εμφανίζει πτώση 0,8% ενώ στις υπόλοιπες ευρωαγορές ο δείκτης ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,75% στις 5.766 μονάδες, ο DAX εμφανίζει απώλειες 0,86% στις 3.401 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,16% στις 6.918 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο, που αυτή την ώρα βουλιάζει 3% με μεγάλο βαρίδι την Banca Monte dei Paschi di Siena που αντιδρά με βουτιά 10% στην ανακοίνωση ζημιών 4,7 δισ. ευρώ το 2011.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, υπό την πίεση της πτώσης των τιμών εμπορευμάτων.

Τα εμπορεύματα συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, με τον χαλκό να υποχωρεί 0,6% και το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο να «χάνει» 26 σεντς στα 123,9 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v