Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στην Wall μετά το χθεσινό ράλι

Ηπια άνοδο με "φόρα" από το χθεσινό +1% εμφανίζει η Wall, αλλά οι γενικότερες τάσεις που επικρατούν είναι σταθεροποιητικές τάσεις στην τελευταία εβδομάδα του τριμήνου. Μικτή εικόνα ευρωαγορών με βουτιά Total.

Ηπια άνοδο με «φόρα» από το χθεσινό +1% εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, αλλά οι τάσεις που επικρατούν είναι σταθεροποιητικές τάσεις στην τελευταία εβδομάδα του τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 13.253 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,1% στις 1.418 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,04% στις 3.124 μονάδες.

Η Wall Street απεκόμισε χθες κέρδη 1% όταν ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ κ. Ben Bernanke σήμανε ότι η Fed δεν θα βιαστεί να αναιρέσει την πολιτική πολύ φθηνού χρήματος.

Στον απόηχο του χθεσινού ράλι τιμών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οι μετοχές στο Τόκιο έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους και πλέον, πρωταγωνιστώντας στην ευρεία άνοδο των ασιατικών αγορών.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με θετικές διαθέσεις, αλλά οι περισσότεροι δείκτες εγκατέλειψαν τα πρωινά κέρδη εξαιτίας κυρίως των έντονων πιέσεων στον ενεργειακό κλάδο λόγω βουτιάς της Total, ενώ οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν σε ανοδική πορεία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,19% στις 5.892 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,32% στις 7.102 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0-,39% στις 3.488 μονάδες.

Το μεγαλύτερο βαρίδι στις αγορές είναι οι μετοχές πετρελαϊκών επιχειρήσεων, με την Total να βουλιάζει 5,8% εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις στην Βόρειο Θάλασσα.

Ο κ. Bernanke θα παραθέσει και σήμερα ομιλία, στο πλαίσιο διαλέξεων για την ιστορία της Federal Reserve στο George Washington University.

Από το στατιστικό πεδίο, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν επί 5ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο και διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2003.

Ο δείκτης τιμών που καταρτίζει η S&P/Case-Shiller και καλύπτει τις διαμορφώσεις των τιμών σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ υποχώρησε 0,8%. Στο 12μηνο οι τιμές έχουν υποχωρήσει 3,8%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Lennar Corp. ενισχύεται 2% και πλέον μετα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της United Technologies μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν ότι άνοιξε έρευνα στην προτεινόμενη εξαγορά της Goodrich.

Η Apple αντιμετωπίζει νομική μάχη στην Αυστραλία, μετά τις κατηγορίες ότι παραπλάνησε το κοινό για τις δυνατότητες 4G της τρίτης γενιάς iPad στην χώρα.

Ηπιες κινήσεις παρατηρούνται και στις αγορές εμπορευμάτων, με τον χρυσό να κερδίζει 5 δολαρια στα 1.691 δολ. ανά ουγκιά και το πετρέλαιο 20 σεντς υψηλότερα στα 107,23 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v