Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία προβληματίζει την Wall

Οριακές μεταβολές για τους βασικούς δείκτες της Wall. Αρνητική έκπληξη από τα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών. Επιμένει η νευρικότητα και στην Ευρώπη. Ενέργεια και μετάλλα κινούνται ανοδικά.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street παίρνοντας την σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη νέα αρνητική έκπληξη από το μέτωπο της οικονομίας. Ανοδικά ωστόσο, κινείται ο ενεργειακός και ο μεταλλευτικός κλάδος, ακολουθώντας κατά πόδας την τιμή του μαύρου χρυσού.

Ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 13.048 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,281% στις 3.055 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,01% στις 1.393 μονάδες.

Στη Γηραιά Ήπειρο, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,39% στις 6954 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,37% στις 3459 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,32% στις 5.827 μονάδες.

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 1,6% ενώ αντιθέτως οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυσή τους. Η εξέλιξη αυτή, εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς ανάπτυξης μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις δραστηριότητες του μεταποιητικού κλάδου σε ευρωζώνη αλλά και Κίνα.

Η τιμή του πετρελαίου όμως κινείται εκ νέου ανοδικά μετά τις αναφορές για μείωση των εξαγωγών μαύρου χρυσού από το Ιράν. Έτσι, στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 1,6% στα 107,04 δολ. ανά βαρέλι. Κατά συνέπεια, καταγράφουν κέρδη και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Βουτιά 16% σημειώνει η μετοχή της KB Home, καθώς ανακοίνωσε ζημίες διπλάσιες των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε, μεν, συρρίκνωση ζημιών για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της στα 45,8 εκατ. δολ. ή 59 σεντ ανά μετοχή (από 114,5 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης), αλλά οι αναλυτές προέβλεπαν σημαντικά μικρότερες ζημίες στα 24 σεντ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v