Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση για ανάσες στην Wall Street

Δυσκολεύεται η Wall να ξεπεράσει τα πρόσφατα υψηλά, υπό την πίεση απωλειών σε κλάδους ευμετάβλητους στον κίνδυνο, όπως η ενέργεια και οι τράπεζες. Διττά μηνύματα από την αγορά ακινήτων. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Δυσκολεύονται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο να ξεπεράσουν τα υψηλά που κατέκτησαν πρόσφατα, υπό την πίεση απωλειών σε κλάδους ευμετάβλητους στον κίνδυνο, όπως είναι η ενέργεια και οι τράπεζες.

Η σχετική αδυναμία των ενεργειακών και βιομηχανικών τίτλων, σε συνδυασμό με την αντιστροφή τάσης στον τραπεζικό κλάδο δημιουργούν την αίσθηση ότι ίσως ακολουθήσει διόρθωσης της τάξης του 2-4% στην Wall Street σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών στο Reuters.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 13.159 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,06% στις 1.406 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,4% στις 3.086 μονάδες, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές περιλαμβάνονται και σήμερα στις κερδισμένες της συνεδρίασης.

Η αναλογία χαμένων/κερδισμένων μετοχών είναι τρεις προς τέσσερις στο New York Stock Exchange και ο όγκος συναλλαγών στα 270 εκατ. μετοχές.

Η Wall Street υποχώρησε χθες, καθώς επικράτησαν ρευστοποιήσεις κερδών μετά την αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά. Αφορμή για τις ρευστοποιήσεις έδωσαν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα.

Οι πιέσεις λόγω Κίνας συνεχίστηκαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Από το στατιστικό μέτωπο, αυτή την εβδομάδα το επίκεντρο στρέφεται στα μεγέθη για την αγορά ακινήτων που ανακοινώνονται. Οι σημερινές έχουν μικτή επίδραση.

Ανακοινώθηκε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 0,9% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, μετά την κατακόρυφη αύξηση του περασμένου μήνα. Σε συνδυασμό πάντως με τις μεταπωλήσεις 4,63 εκατομμυρίων οικιών του Ιανουαρίου, τα στοιχεία για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι τα καλύτερα των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με την ένωση κτηματομεσιτών National Association of Realtors που συγκεντρώνει τα στοιχεία

Επίσης, ο διοικητής της Federal Reserve κ. Ben Bernanke θα παραθέσει την δεύτερη από τις τέσσερις διαλέξεις του στο George Washington University, σχετικά με την ιστορία της κεντρικής τράπεζας.

Η μετοχή της Oracle κερδίζει 2% και πλέον μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών 18% στο οικονομικό γ΄τρίμηνο.

Η Jabil Circuit υποχωρεί 2,36% καθώς η αύξηση κερδών 76% στο β΄ τρίμηνο που κατέθεσε δεν ικανοποίησε τους αναλυτές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εγκατέλειψαν την πρωινή προσπάθεια ανάκαμψης και κινούνται με ελαφρά πτώση.

Στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών συναλλαγών βρίσκεται η κατάθεση του προϋπολογισμού του ερχόμενου οικονομικού έτους για την Βρετανία, από τον υπουργο Οικονομικών George Osborne.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα εμπορεύματα ανακάμπτουν ελαφρώς μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού ενισχύεται 6,5 δολαρια στα 1.653 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο Μαΐου του πετρελαίου κερδίζει 52 σεντς στα 106,5 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v