Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman:Goodbye στα ομόλογα, good buy οι μετοχές!

Οι μετοχές πιθανότατα θα εισέλθουν σε "σταθερά ανοδική τροχιά" για τα επόμενα χρόνια, διότι έχουν ήδη προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών όσες τυχόν διολισθήσεις εκδηλωθούν στην οικονομική ανάπτυξη, προβλέπει η Goldman Group.

Goldman:Goodbye στα ομόλογα, good buy οι μετοχές!
Οι μετοχές πιθανότατα  θα εισέλθουν σε "σταθερά ανοδική τροχιά" για τα επόμενα χρόνια, διότι έχουν ήδη προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών όσες τυχόν διολισθήσεις εκδηλωθούν στην οικονομική ανάπτυξη, προβλέπει η Goldman Sachs Group.

«Με δεδομένες τις τρέχουσες αποτιμήσεις, ήρθε η ώρα να πούμε ένα μακρόχρονο «goodbye» στα ομόλογα και να δούμε τις μετοχές ως μακροχρόνια «καλή αγορά» («good buy»), καθώς περιμένουμε ότι θα εισέλθουν σε ανοδική τάση στα επόμενα μερικά χρόνια,» αναφέρει στην έκθεσή του ο κ. Peter Oppenheimer, chief global equity strategist της Goldman Sachs στο Λονδίνο.

Η προοπτική να προσφέρουν οι μετοχές καλύτερες αποδόσεις έναντι των ομολόγων είναι «η καλύτερη σε μια γενιά» γράφει.

«Οι περίοδοι παρατεταμένων πτώσεων είναι κατά κανόνα πολύ καλές εποχές για αγορές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Εν μέρει βέβαια αυτή είναι μια τυπική λειτουργία αποτιμήσεων οι οποίες βελτιώνονται μετά από μακρά περίοδο ζημιών. Σε κάθε περίπτωση όμως, το κρίσιμο σημείο είναι ότι σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές περιόδους, όταν προεξοφληθούν πλήρως οι εξελίξεις, τα επενδυτικά αποτελέσματα τείνουν να είναι βελτιωμένα.»

Ο κ. Oppenheimer αναφέρει επίσης: «Περιμένουμε ότι τα πρώτα στάδια ανόδου στα yields ομολόγων θα είναι ευνοϊκά για τις τιμές των μετοχών, γιατί θα καθρεφτίζουν την βελτίωση της ανάπτυξης και των πληθωριστικών προοπτικών και επίσης θα περίμενα κάποιες ανασυντάξεις στις μετοχές στα πρώτα στάδια που θα ανεβαίνουν τα yields”.

Οι μετοχές, καταλήγει ο αναλυτής, προσφέρουν ευκαιρία σήμερα, γιατί ορισμένοι κίνδυνοι στην μελλοντική ανάπτυξη είναι υπερβολικοί και οι αναδυόμενες αγορές μπορεί να υπερκαλύψουν την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής σε ορισμένες ανεπτυγμένες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v