Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple στηρίζει την Wall-Πτωτικά οι ευρωαγορές

Έσβησε τις αρχικές μικρές απώλειες η Wall και κινείται με ήπια άνοδο, αντλώντας στήριξη από την διανομή ρευστότητας της Apple και ευνοϊκές ενδείξεις για την αγορά ακινήτων. Διόρθωσαν οι ευρωαγορές από τα υψηλά 8μήνου.

Έσβησαν τις αρχικές μικρές απώλειες οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο και κινούνται με ήπια άνοδο, αντλώντας στήριξη από τις ανακοινώσεις της Apple καθώς και ευνοϊκές ενδείξεις για την αγορά ακινήτων.

Οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να πρωτοστατούν στα κέρδη, ενώ υψηλότερα κινούνται επίσης εμπορεύματα και τεχνολογικοί τίτλοι.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,2% στις 13.258 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,5% στις 1.411 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται 0,83% υψηλότερα στις 3.054 μονάδες.

Η αγορά της Wall Street έσβησε τις μισές απώλειές της όταν η ένωση κατασκευαστών National Association of Home Builders και η Wells Fargo εξέδωσαν στοιχεία που έδειξαν ότι το κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ανακοινώσεις για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα και οι τρεις βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν 2% και πλέον, επιστρέφοντας σε προ της κρίσης επίπεδα.

Με τον Dow πάνω από τις 13.000 μονάδες και τον S&P πάνω από τις 1.400, η διάθεση των επενδυτών να σταθούν στο περιθώριο για ένα διάστημα θα κυριαρχήσει, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή της Apple, που αντιδρά με άνοδο κοντά 2% στην ανακοίνωση προγράμματος για την αξιοποίησης της κολοσσιαίας ρευστότητας σχεδόν 100 δισ. δολ. που διαθέτει.

Η ανακοίνωση την πρώτης καταβολής μερίσματος από το ’95 στα 2,65 δολ. ανά μετοχή και πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων 10 δισ. δολ. σε τριετή περίοδο.

Κατά τα λοιπά, με ενδιαφέρον αναμένονται όλη την εβδομάδα σημαντικές ομιλίες στελεχών της Federal Reserve, μεταξύ των οποίων και τρεις ομιλίες του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke.

Κινητικότητα εμφανίζουν και οι μετοχές της United Parcel Service (+1,5%) και της TNT Express που έκλεισε με άνοδο 1,1% στο Άμστερνταμ, κατόπιν της συμφωνίας συγχώνευσής τους.

Διορθωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με απώλειες στους κλάδους τραπεζών και μεταλλευτικών οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα προηγούμενα κέρδη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,07% στις 5.961 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,05% στις 7.154 μονάδες, ενώ ο CAC χαμηλότερα 0,47% στις 3.577 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν πάντως υψηλότερα, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει ανοδικά επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση και οι διεθνείς αγορές παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 8 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v