Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στην Wall Street

Μικτή εικόνα εμφανίζει η Wall, με κέρδη στις τράπεζες και πιέσεις στα εμπορεύματα, αλλά η ευρύτερη ψυχολογία παραμένει ευνοϊκή μετά το νέο σερί ευνοϊκών δεδομένων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Μκτική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, με κέρδη στις τράπεζες και πιέσεις στα εμπορεύματα, αλλά πάντως η ψυχολογία παραμένει ευνοϊκή μετά από σειρά στατιστικών δεδομένων που ενισχύουν την προοπτική ενδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 13.197 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,04%^ στις 1.394 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,09% στις 3.043 μονάδες.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 14.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και διαμορφώθηκαν στις 351.000.

Επιπλέον, ο δείκτης μεταποίησης Empire στο τον Μάρτιο βελτιώθηκε επί 4ο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2010 στο 20,2.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Φεβρουάριο ενισχύθηκε 0,4% εξαιτίας κυρίως των αυξήσεων στις τιμές καυσίμων.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η ζήτηση για αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ενεργητικά αυξήθηκε τον Ιανουάριο θεαματικά, με τους ξένους να εμφανίζονται καθαροί αγοραστές 94,7 δισ. δολαρίων σε μακροπρόθεσμα χρεόγραφαέναντι 19,4 δισ. δολ. του Δεκεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η βρετανική NDS Group που ανήκει στην Permira και την News Corp. ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της από την Cisco Systems έναντι 5 δισ. δολ.

Η Capital One Financial ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πώληση μετοχών για να υποστηρίξει την πληρωμή της εξαγοράς μονάδας της HSBC.

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, μετά και την νέα πτώση στο κόστος δανεισμού των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης. Ωστόσο πιέσεις ασκούν οι κλάδοι εμπορευμάτων και η εμφάνιση των βασικών δεικτών είναι μικτή.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 5.933 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,31% στις 7.101 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,06% στις 3.562 μονάδες.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η τιμή του πετρελαίου μετά την «βουτιά» της χθεσινής συνεδρίασης. Το συμβόλαιο του Απριλίου υποχωρεί 13 σεντς στα 105,56 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού αντιθέτως ενισχύεται 3,3 δολ. στα 1.646 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v