Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 ενισχύεται ο S&P 500. Στήριξη στις αγορές από τα οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ αλλά και στην ευρωζώνη. Η προσοχή στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Fed. Σε υψηλό 7 μηνών οι ευρωαγορές.

Ανοδικά ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αποψινή ανακοίνωση της Fed, ενώ η προσοχή στρέφεται και από τις θετικές ενδείξεις για την οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,86% στις 13.071 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,76% στις 1.381 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,99% στις 3.013 μονάδες. 

Σε υψηλό 7 μηνών ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,92% στις 5.947 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,3% στις 6.991 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 1,58% στις 3.545 μονάδες.

Η ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση του δείκτη ZEW στην Γερμανία κι η υπογραφή της δεύτερης συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας από το Eurogroup είναι οι βασικοί παράγοντες που στηρίζουν τις ευρωπαϊκές αγορές.

Επιπλέον, καταγράφεται ανάκαμψη και στο λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο με το υψηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2011, συγκεκριμένα κατά 1,1% έναντι προβλέψεων για αύξηση 1%.

Η προσοχή στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από τη σημερινή συνεδρίαση. Δεν προβλέπουν μετατροπές στο ύψος των επιτοκίων ούτε σαφείς ενδείξεις από τον Ben Bernanke για τις προοπτικές του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v