Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικός άνεμος αισιοδοξίας στη Wall

Κοντά στις 13.000 μονάδες βρέθηκε ξανά ο Dow με αφορμή την αισιοδοξία των επενδυτών ότι το ελληνικό PSI θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Αύξηση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Άνοδος για αργό, χρυσό.

Κοντά στις 13.000 μονάδες βρέθηκε ξανά ο Dow με αφορμή την αισιοδοξία των επενδυτών ότι το ελληνικό PSI θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Αύξηση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Άνοδος στις τιμές πετρελαίου και χρυσού. Κέρδη στις ευρωαγορές.
 
Με το επενδυτικό ενδιαφέρον στραμμένο στις εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά κινήθηκε ανοδικά με τον τεχνολογικό δείκτη να σημειώνει κέρδη άνω του 1%.

Ειδικότερα, αναλυτές και επενδυτές βασιζόμενοι σε διαρροές στον τύπο από υπουργείο οικονομικών και IFF, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την κατάληξη του ελληνικού PSI.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Destination Wealth Management, Michael Yoshikami, “Το χρηματιστήριο ενισχύεται σήμερα καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.»

Στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, προβλημάτισαν σήμερα τα στοιχεία απασχόλησης καθώς οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 8.000 στις 362.000 αιτήσεις, παραμένοντας ωστόσο σημαντικά χαμηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο των 400.000.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα κρίσιμα στοιχεία της αμερικανικής απασχόλησης του Φεβρουαρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Επιπλέον ο αριθμός των προγραμματισμένων απολύσεων του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 3,3% καθώς οι εργοδότες ανακοίνωσαν 51.728 περικοπές θέσεων τον περασμένο μήνα.

Νωρίτερα σήμερα, τόσο η Bank of England όσο και η ΕΚΤ διατήρησαν σταθερή πιστωτική πολιτική και αμετάβλητα επιτόκια.

Από πλευρά επιχειρηματικών ειδήσεων, η μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου της AIG υποχώρησε 2% μετά την αποτίμηση της πώλησης των τίτλων της στα 29 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε και σήμερα κατά 0,4% στα 106,58 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 1.698 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 7,6% στα 3,54 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 0,5% στα 18,88 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,55%, στις 12.907,94 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,98% στις 1.365,91 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,18%, στις 2.970,42 μονάδες.

Ράλι τιμών κατέγραψαν οι τραπεζικοί τίτλοι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση της ελληνικής συμφωνίας ανταλλαγής χρέους. Οι δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, κ. Mario Draghi για «πρόοδο στην οικονομία της ευρωζώνης» διεύρυναν τα κέρδη μετά το μεσημέρι.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,18% στις 5.859 μονάδες, ο DAX με άνοδο 2,45% στις 6.834 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 2,54% υψηλότερα στις 3.478 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v