Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόλλησε στο… pause η Wall Street

Μικρές, μικτές διακυμάνσεις εμφανίζει μετά από 3ήμερη άνοδο η Wall, με τον Dow να προσκρούει σε ισχυρή αντίσταση στις 13.000 και τον Nasdaq στις 3.000 μονάδες. Πιέσεις στις τράπεζες λόγω ελληνικών ομολόγων.

Ανεπαίσθητες, μικτές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τριήμερη άνοδο, περιμένοντας στοιχεία που θα μπορέσουν να «ξεκολλήσουν» τους δείκτες από τα τρέχοντα επίπεδα.

Τα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, τα "ακριβά" νέα ομόλογα της Ελλάδας και η αναμονή για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup στην ευρωζώνη κυριαρχούν στην συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 12.949 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,14% στις 1.369 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,27% στις 2.980 μονάδες.

Αναλυτής αναφέρει στο MarketWatch ότι «θα χρειαστεί να υπάρξει ένας συνδυασμός από θεαματικά καλά οικονομικά στοιχεία και πάρα πολλές ευχάριστες εκπλήξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα α΄τριμήνου, για να «καθαρίσει» ο δείκτης Dow Jones το επίπεδο αντίστασης των 13.000 μονάδων και ο Nasdaq των 3.000.

Τέσσερις μετοχές ενισχύονται για κάθε πέντε που υποχωρουν στο New York Stock Exchange, με τον όγκο των συναλλαγών στα 147 εκατ. μετοχές στις πρωινές ώρες.

Τα μεγάλα επιτόκια στα 20 νέα ομόλογα που εξέδωσε η Ελλάδα στο πλαίσιο στης αναδιάρθρωσης χρέους, πιέζουν χαμηλότερα τους τραπεζικούς τίτλους.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase υποχωρεί 1,5% και της Citigroup 1,4%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, στο διεθνές προσκήνιο κυριαρχεί η συμφωνία εξαγοράς της Zoll Medical από την ιαπωνική Asahi Kasei, που δίνει μεγάλη ώθηση στον φαρμακευτικό κλάδο.

Κατά τα λοιπά, στη Wall Street, η Anthera Pharmaceuticals βουλιάζει 56% εξαιτίας της διακοπής δοκιμών σκευάσματός της.

Ο τίτλος της Green Mountain Coffee Roasters συγκεντρώνει κινητικότητα μετά τη βουτιά της Παρασκευής.

Ο τίτλος της Tiffany βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο λόγω δικαστικών εξελίξεων στο πλαίσιο της διαμάχης της εταιρίας με τη Swatch Group.

Τα ευνοϊκά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία, και ειδικά την αγορά εργασίας, την Παρασκευή, στήριξαν τη Wall Street σε τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε την 4η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Απώλειες κατέγραψαν και οι περισσότερες ασιατικές αγορές λόγω των κινεζικών στατιστικών στοιχείων.

Μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα, κατά την οποία κυριάρχησαν οι πυρετώδεις συνομιλίες για την ανταλλαγή χρέους της Ελλάδας, οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν σήμερα σε ιδιαίτερα περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,09% στις 5.893 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,31% στις 6.901 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,07% στις 3.490 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1,55 δολ. στα 105,85 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 11 δολ. στα 1.700 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v