Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Μέσα στην εβδομάδα τα νέα stress tests

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κοινοποιήσει μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα του πιο πρόσφατου κύκλου stress tests των αμερικανικών τραπεζών, που αναμένεται να δείξουν ευρεία βελτίωση των ισολογισμών.

Fed: Μέσα στην εβδομάδα τα νέα stress tests
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κοινοποιήσει μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα του πιο πρόσφατου κύκλου stress tests των αμερικανικών τραπεζών, που αναμένεται να δείξουν ευρεία βελτίωση των ισολογισμών για τις περισσότερες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι ευνοϊκές προβλέψεις για τα «τεστ αντοχής», τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν μια ακόμη ένδειξη ενδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, δηλαδή τις παραδοσιακές τράπεζες και τις επενδυτικές τράπεζες της Wall Street που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης, η ανάκαμψη είναι αργή αλλά σταθερή.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ορισμένες δυσάρεστες εκπλήξεις στα αποτελέσματα των stress tests, αλλά οι αναλυτές περιμένουν ότι σε γενικές γραμμές η Federal Reserve θα συμπεράνει ότι οι τράπεζες είναι αρκετά υγιείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v