Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη εβδομάδα ανόδου για S&P και Nasdaq

Τα καλά στοιχεία στην απασχόληση στις ΗΠΑ και η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού PSI, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Επέστρεψε πάνω από τα 1.700 δολ. ο χρυσός. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλά στοιχεία στην απασχόληση στις ΗΠΑ και η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού PSI, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Επέστρεψε πάνω από τα 1.700 δολ. ο χρυσός. Εβδομαδιαία πτώση 0,4% για Dow.

Σημαντική βελτίωση για τρίτο διαδοχικό μήνα παρουσίασε η αγορά εργασίας τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ καθώς οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 227.000 θέσεις, έναντι 210.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο παρέμεινε αμετάβλητο στο 8,3%.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Federated Investors, Matthew Kaufler, «Θεωρώ ότι υπήρξε υπερβολή στην αγορά όταν πιάσαμε πάτο πριν από τρία χρόνια. Οι αγορές τείνουν να υπερβάλουν και από τις δύο πλευρές-είτε της πτώσης, είτε της ανόδου. Τα στοιχεία απασχόλησης υποδηλώνουν ότι η οικονομία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκαμψης. Θεωρώ ότι έρχονται ακόμα καλύτερες μέρες.»

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου στις ΗΠΑ, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιανουάριο διευρύνθηκε κατά 4,3%, στα 52,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας το μεγαλύτερο έλλειμμα από τον Οκτώβριο του 2008.

Σημειώνεται ότι οι διεθνείς αγορές ενισχύονταν από το πρωί στον απόηχο της μαζικής συμμετοχής ομολογιούχων στην ελληνική συμφωνία ανταλλαγής χρέους. Πάντως τα κέρδη των μετοχών ήταν συγκρατημένα, εν αναμονή κρίσιμων για τις αγορές λεπτομερειών, και ειδικά την πιθανή ενεργοποίηση των collective-action clauses.

Αργά το βράδυ, η απόφαση της ISDA ότι η ενεργοποίηση των CACs αποτελεί πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα πίεσε χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall ωστόσο κατάφεραν να διατηρηθούν με θετικό πρόσημο μέχρι τέλους.

Από πλευράς τίτλων, αξιόλογη άνοδο σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος στη Wall, με την μετοχή της Bank of America να ενισχύεται 0,2%, της Citigroup 0,8% και της Wells Fargo 1,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού επέστρεψε πάνω από τα 1.700 δολ./oz, σημειώνοντας άνοδο 0,8% στα 1.712 δολ. και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 107,42 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 7,3% στα 3,29 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 4,2% στα 18,45 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,11%, στις 12.922,02 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,36% στις 1.370,87 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,6%, στις 2.988,34 μονάδες.

Στις ευρωαγορές δείκτης FTSE έκλεισε 0,47% στις 5.887 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,7% στις 6.880 μονάδες, ενώ ο CAC κατά 0,3% υψηλότερα στις 3.487 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v