Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος Wall στην 3η επέτειο της bull market

Σβήνει τις απώλειες της υπόλοιπης εβδομάδας η Wall μετά την επιβεβαίωση της ανάκαμψης στην αμερικανική απασχόληση. Χειροκροτούν οι διεθνείς αγορές το ελληνικό PSI. Κέρδη χρυσού και πετρελαίου.

Κέρδη επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την επιβεβαίωση πειστικής ανάκαμψης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Η μεγάλη ανακούφιση για την υπογραφή του ελληνικού PSI ενισχύει τις ανοδικές τάσεις και οι βασικοί δείκτες σβήνουν τις ζημιές της υπόλοιπης εβδομάδας και ο S&P 500 συμπληρώνει την 4η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Αυτή την ώρα, μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,37% στις 12.955 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,57% στις 1.373, ενώ ο Nasdaq κινείται υψηλότερα 0,74% στις 2.992 μονάδες.

Τέσσερις μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, με τον όγκο συναλλαγών στις πρωινές ώρες στα 218 εκατομμύρια μετοχές.

Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του ναδίρ της bear-market, με τον S&P 500 να έχει ανακάμψει 102% από τις 676,53 μονάδες της 9ης Μαρτίου 2009.

Οι διεθνείς αγορές ενισχύονται από το πρωί στον απόηχο της μαζικής συμμετοχής ομολογιούχων στην ελληνική συμφωνία ανταλλαγής χρέους. Πάντως τα κέρδη των μετοχών είναι συγκρατημένα, εν αναμονή κρίσιμων για τις αγορές λεπτομερειών, και ειδικά την πιθανή ενεργοποίηση των collective-action clauses.

Στις ευρωαγορές δείκτης FTSE έκλεισε 0,47% στις 5.887 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,7% στις 6.880 μονάδες, ενώ ο CAC κατά 0,3% υψηλότερα στις 3.487 μονάδες.

Χθες η Wall Street έκλεισε με κέρδη επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σήμερα, η στατιστική ανακοίνωση για την αμερικανική απασχόληση επιβεβαιώνει την εύρωστη βελτίωση επί τρίτο συνεχόμενο μήνα στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 227.000 νέες θέσεις εργασίας στην οικονομία πλην του αγροτικού τομέα. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 8,3%.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διευρύνθηκε 4,3% και διαμορφώθηκε στα 52,6 δισ. δολ. τον Ιανουάριο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα μετά τον Οκτώβριο 2008, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της εταιρίας ευρέσεως εργασίας Monster Worldwide ενισχύεται μετά την ανακοίνωση των μεγεθών για την απασχόληση.

Με ράλι τιμών αντιδρά η μετοχή της Starbucks στην επισημοποίηση του σχεδίου εισόδου στην αγορά καφέ σε κάψουλα.

Η ανταγωνιστική Green Mountain Coffee Roasters αντιδρά με κάθετη πτώση στην ανακοίνωση.

Ο εισηγμένος στην Νέα Υόρκη τίτλος της κινεζικής εταιρίας κοινωνικής δικτύωσης Renren εκτινάσσεται 7% και της εταιρίας ένδυσης Zumiez 4% μετά την ανακοίνωση ευνοϊκών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στην πτωτική τροχιά, ο τίτλος της Aeropostale υποχωρεί 1,58% και της Texas Instruments 1,53% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Ανοδικά παραμένουν οι αγορές εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο Απριλίου του πετρελαίου να ενισχύεται 25 σεντς στα 106,84 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει σχεδόν 10 δολ. στα 1.708 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v