Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες, μικτές διακυμάνσεις στη Wall Street

Τα υποτονικά στατιστικά μεγέθη για την οικονομία της Κίνας προκαλούν πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Διορθωτικό ξεκίνημα στη Wall κατόπιν 4 ανοδικών εβδομάδων. Πολύ περιορισμένες διακυμάνσεις σε ευρωαγορές, πετρέλαιο.

Ήπια διορθωτική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με πιέσεις εξαιτίας των υποτονικών μεγεθών για την κινεζική οικονομία και της αναμονής για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 12.927 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,08% στις 1.369 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,05% στις 2.986 μονάδες.

Τα ευνοϊκά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία, και ειδικά την αγορά εργασίας, την Παρασκευή, στήριξαν τη Wall Street σε τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε την 4η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Σήμερα, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα, κατά την οποία κυριάρχησαν οι πυρετώδεις συνομιλίες για την ανταλλαγή χρέους της Ελλάδας, οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται σε ιδιαίτερα περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16% στις 5.878 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,05% στις 6.884 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,16% στις 3.482 μονάδες.

Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κέρδη αποκομίζουν οι φαρμακευτικοί κλάδοι, ενώ πιέσεις επικρατούν στις μετοχές των πρώτων υλών εξαιτίας της κινεζικής επιβράδυνσης.

Απώλειες κατέγραψαν και οι περισσότερες ασιατικές αγορές λόγω των κινεζικών στατιστικών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, στο διεθνές προσκήνιο κυριαρχεί η συμφωνία εξαγοράς της Zoll Medical από την ιαπωνική Asahi Kasei.

Κατά τα λοιπά, στη Wall Street, η Anthera Pharmaceuticals βουλιάζει 56% εξαιτίας της διακοπής δοκιμών σκευάσματός της.

Ο τίτλος της Green Mountain Coffee Roasters συγκεντρώνει κινητικότητα μετά τη βουτιά της Παρασκευής.

Ο τίτλος της Tiffany βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο λόγω δικαστικών εξελίξεων στο πλαίσιο της διαμάχης της εταιρίας με τη Swatch Group.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1 δολ. στα 106,23 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 12 δολ. στα 1.699,8 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v