Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοιώνει τα stress tests η Wall Street

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall με τις τράπεζες στο επίκεντρο, μετά τα αποτελέσματα των stress tests. Πολλαπλές κρούσεις S&P 500 στις 1.400 μονάδες. Πιέσεις στα εμπορεύματα λόγω Κίνας, κέρδη ευρωαγορών

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους τραπεζικούς τίτλους στο επίκεντρο μετά τα αποτελέσματα των stress tests από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης της ευρύτερης αμερικανικής αγοράς S&P 500, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τις 1.400 μονάδες τουλάχιστον δύο φορές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει το καίριο αυτό φράγμα.

Στήριξη προσφέρουν στους χρηματοοικονομικούς κλάδους οι ευνοϊκές χθεσινές δηλώσεις της Federal Reserve για το τραπεζικό σύστημα και οι αναβαθμίσεις των προβλέψεων της κεντρικής τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.

Αντίθετα, πιέσεις επικρατούν στους κλάδους πρώτων υλών, μετάλλων και μεταλλευμάτων, στον απόηχο των δηλώσεων της Κίνας ότι θα συνεχίσει να συγκρατεί την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα επικρατούν μικτές τάσεις και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 13.197 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,07% στις 1.394 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,12% υψηλότερα στις 3.043 μονάδες.

Ο Nasdaq έκλεισε χθες πάνω από τις 3.000 μονάδες για πρώτη φορά σε 11 χρόνια, ενώ ο Dow Jones σημείωσε ράλι τιμών 1,7% κι έκλεισε πάνω από τις 13.000 μονάδες.

Τα κέρδη στη Wall Street ενέπνευσαν τα εύρωστα μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και οι δηλώσεις της Fed ότι διαβλέπει ήρεμη ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει στο επίκεντρο μετά την κοινοποίηση των stress tests της Federal Reserve.

Γενικώς το κλίμα είναι θετικό, αλλά οι τράπεζες που απέτυχαν, όπως η Citigroup και η SunTrust Banks, εμφανίζουν απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, η Citigroup και η MetLife υποχωρούν 3% και πλέον, ενώ η Bank of America και η Zions ενισχύονται περί το 3%.

Κατά τα λοιπά, από το εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Cheniere Energy αντιδρά με πτώση 5% στην ανακοίνωση πώλησης 17 εκατ. κοινών μετοχών.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase αντιδρά θετικά στην αύξηση του μερίσματος.

Η Apple αποκομίζει κέρδη 2,4% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Σήμερα από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 124,11 δισ. δολ από 107,63 δισ. δολ το προηγούμενο τρίμηνο.

Επίσης, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε τον Φεβρουάριο 0,4% στις ΗΠΑ εξαιτίας της κατακόρυφης ανόδου στο κόστος τιμών πετρελαίου, αλλά υπήρξαν λίγες ενδείξεις για εισαγόμενο πληθωρισμό καθώς οι τιμές των τροφίμων κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση σε τρία χρόνια.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν οι τραπεζικοί τίτλοι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη αφενός από τα αποτελέσματα των αμερικανικών stress test και αφετέρου από τη σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας στο χαμηλότερο επίπεδο 18 μηνών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,18% χαμηλότερα στις 5.945 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,19% στις 7.079 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,4% στις 3.565 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού κινείται πτωτικά 2% και πλέον στα 1.654 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 12 σεντς στα 106,63 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v