Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

News Corp: Απολύθηκε γιατί δεν δωροδοκούσε!

Ενας πρώην συντάκτης της News of the World, δήλωσε κατά την διάρκεια δικαστικής έρευνας ότι έχασε την δουλειά του ως αστυνομικός ρεπόρτερ γιατί αρνήθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικούς υπαλλήλους.

News Corp: Απολύθηκε γιατί δεν δωροδοκούσε!
Ενας πρώην συντάκτης της News of the World, την ανενεργής πλέον βρετανικής εφημερίδας του ομίλου News Corp., δήλωσε κατά την διάρκεια δικαστικής έρευνας ότι έχασε την δουλειά του ως αστυνομικός ρεπόρτερ γιατί αρνήθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικούς υπαλλήλους.

Ο κ. Jeff Edwards, που εργάστηκε στην εφημερίδα από το 1981 ως το 1985, δήλωσε σε ένορκη έρευνα σχετικά με την δημοσιογραφική δεοντολογία ότι ο αρχισυντάκτης του του είπε ότι πρέπει να προσφέρει δωροδοκίες, αφού δεν κατάφερνε να παράγει αρκετά θέματα.

Αρνήθηκε να ακολουθήσει την συμβουλή του και μερικές εβδομάδες αργότερα ο αρχισυντάκτης επανέλαβε οργισμένος ότι θα πρέπει να πληρώνει αστυνομικούς για να παίρνει θέματα.

Η κατάθεσή του έγινε στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει η αστυνομία του Λονδίνου σχετικά με κατηγορίες ότι δημοσιογράφοι πλήρωναν δημόσιους λειτουργούς για να λαμβάνουν πληροφορίες. Εχουν γίνει αρκετές συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι συντάκτες που δούλευαν στα έντυπα του μεγιστάνα Rupert Murdoch, όπως ήταν η News of the World.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v