Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά τριετίας για τον S&P 500

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008 ο S&P. Απροσδόκητα θετικά οικονομικά μεγέθη σε ΗΠΑ και Γερμανία. Τράπεζες και κυκλικές μετοχές ηγούνται της ανόδου. Η προσοχή στρέφεται στην Fed.

Για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν ισχυρή άνοδο με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,93% στις 13.080 μονάδες, ο Nasdaq κατά 1,1% στις 3016 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,97% στις 1.384 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν σε υψηλά 7 και πλέον μηνών. Συγκεκριμένα, ο DAX 30 έκλεισε με κέρδη 1,37% στις 6995 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 1,72% στις 3550 μονάδες, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ διαδραμάτισε μίνι ράλι 2,4% στις 8376 μονάδες μετά τα όσα εξελίχθηκαν στο Eurogroup αναφορικά με την Ισπανία.

Οι ειδήσεις από το «μέτωπο» της οικονομίας ήταν ανέλπιστα καλές, τόσο ως προς την θεαματική ενίσχυση του δείκτη ZEW στην Γερμανία, όσο και αναφορικά με την απροσδόκητη αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Οι εξελίξεις σε αυτές, σε συνδυασμό με τα τεκταινόμενα στο Eurogroup έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας στις αγορές, όπως και η αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch Ratings σε Β- και με σταθερό outlook.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος, όπως και οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών ηγούνται της ανόδου.

Επισημαίνεται ότι από τις αρχές του έτους, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 10% κυρίως λόγω των θετικών εκπλήξεων από την οικονομία, ενώ παράλληλα και τα εταιρικά αποτελέσματα αποδεικνύονται καλύτερα των προσδοκιών.

Η προσοχή στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από τη σημερινή συνεδρίαση. Δεν προβλέπουν μετατροπές στο ύψος των επιτοκίων ούτε σαφείς ενδείξεις από τον Ben Bernanke για τις προοπτικές του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v