Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκουράζεται η Wall μετά την 7ήμερη άνοδο

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που στήριξαν τους δείκτες σε πολυετή υψηλά. Κρατάει τις 1.400 ο S&P, κέρδη ευρωαγορών.

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που στήριξαν τους δείκτες σε πολυετή υψηλά.

Μετά από άνοιγμα με θετικά πρόσημα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 13.256 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,14% στις 1.404 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,13% στις 3.052 μονάδες.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 αναρριχήθηκε πάνω από το τεχνικό φράγμα των 1.400 μονάδων για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο 2008, ενώ ο Dow έκλεισε με κέρδη επί 7η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στρατηγικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να ακολουθήσει βραχυπρόθεσμη διόρθωση μετά το ανοδικό σερί.

Οι χθεσινές στατιστικές ανακοινώσεις έδειξαν συνεχιζόμενη βελτίωση τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην μεταποίηση. Οι σημερινές δίνουν μια μάλλον μικτή εικόνα.

Ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση 10 μηνών, εξαιτίας της σημαντικής ανόδου στις τιμές της βενζίνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο και 2,9% σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο παρέμεινε αμετάβλητη κατόπιν αύξησης 0,4% τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδυναμώθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκα και υποχώρησε στο 74,3 από 75,3 στην προηγούμενη μέτρηση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple, που ξεπέρασε χθες τα 600 δολάρια, εξακολουθεί να κινείται ανοδικά καθώς έθεσε προς πώληση το νέο iPad, συναντώντας μεγάλη ζήτηση.

Η United Parcel Service βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις δηλώσεις ότι συνεχίζει τις συνομιλίες για συνεργασία με την TNT Express NV.

Η AK Steel Holding κερδίζει 0,25% μετά την ανακοίνωση επιστροφής σε κερδοφορία στο β΄τρίμηνο.

Ηπια ανοδικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,45% στις 5.967 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,48% στις 7.178 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,42% υψηλότερα στις 3.595 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v