Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάει για 7Χ7 η Wall -Έπιασε τις 1.400 ο S&P

Το νέο σερί από ευνοϊκά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία στηρίζει την Wall σε 7 συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις και τον S&P 500 στις 1.400 μονάδες. Νέο ρεκόρ της Apple, κέρδη ευρωαγορών.

Το νέο σερί από ευνοϊκά στατιστικά δεδομένα για την αμερικανική οικονομία στηρίζει σε περαιτέρω κέρδη τους βασικούς δείκτης στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, παρά την ανάγκη σταθεροποίησης μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και την μεταβλητότητα ενόψει «τετραπλής λήξης» προθεσμιακών συμβολαίων και δικαιωμάτων προαίρεσης (futures και options).

Μετά από μικτό, ήπιο άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 13.233 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,38% στις 1.400 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,54% στις 3.057 μονάδες.

Ο S&P 500 κατέκτησε σήμερα ενδοσυνεδριακά μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις, τις 1.400 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2000, ενώ η μετοχή της Apple ανέρχεται σε νέο ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα 600 δολάρια.

Οι τράπεζες παραμένουν σε ανοδική τροχιά ενώ πιέσεις επικρατούν στα εμπορεύματα.

Σημαντικές πιέσεις έως 3 δολ. δέχθηκε πρόσκαιρα η τιμή του πετρελαίου μετά την φήμη για επικείμενη συμφωνία της Βρετανίας με τις ΗΠΑ για απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές. Η διάψευση της φήμης επανέφερε την τιμή του Brent στα 105 περίπου δολάρια.

Αύριο λήγουν και εκκαθαρίζονται τέσσερις τύποι futures και options γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει μεταβλητότητα.

Η κυρίαρχη είδηση της συνεδρίασης είναι το «κύμα» από στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 14.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και διαμορφώθηκαν στις 351.000.

Επιπλέον, ο δείκτης μεταποίησης Empire στο τον Μάρτιο βελτιώθηκε επί 4ο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2010 στο 20,2.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Φεβρουάριο ενισχύθηκε 0,4% εξαιτίας κυρίως των αυξήσεων στις τιμές καυσίμων.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η ζήτηση για αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ενεργητικά αυξήθηκε τον Ιανουάριο θεαματικά, με τους ξένους να εμφανίζονται καθαροί αγοραστές 94,7 δισ. δολαρίων σε μακροπρόθεσμα χρεόγραφαέναντι 19,4 δισ. δολ. του Δεκεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η βρετανική NDS Group που ανήκει στην Permira και την News Corp. ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της από την Cisco Systems έναντι 5 δισ. δολ.

Η Capital One Financial ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πώληση μετοχών για να υποστηρίξει την πληρωμή της εξαγοράς μονάδας της HSBC.

Η νέα πτώση στο κόστος δανεισμού ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, η έγκριση του πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας από μέρους του ΔΝΤ και το νέο σερί από ευνοϊκά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία στήριξαν τους περισσότερους δείκτες στην έβδομη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,08% χαμηλότερα στις 5.940 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,92% στις 7.144 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,44% στις 3.580 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v