Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cisco Systems: Εξαγορά της NDS προς 5 δισ. δολ.

Η Cisco Systems ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την NDS, εταιρία λογισμικών για πολυκάναλα τηλεοπτικά δίκτυα, που ανήκει στην Permira και την News Corp., έναντι 5 δισ. δολ.

Cisco Systems: Εξαγορά της NDS προς 5 δισ. δολ.
Η Cisco Systems ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την NDS, εταιρία λογισμικών για πολυκάναλα τηλεοπτικά δίκτυα, έναντι 5 δισ. δολ.

Η NDS είναι εταιρία που ιδρύθηκε στο Ισραήλ το 1988 κι έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Ανήκει κατά 51% στο private equity κεφάλαιο Permira και κατά 49% στον παγκόσμιο κολοσσό News Corp. Διατηρεί μεγάλο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ιερουσαλήμ.

Το τίμημα που πληρώνει η αμερικανική Cisco είναι 35% υψηλότερο από την αξία της NDS όταν αποσύρθηκε από το χρηματιστήριο το 2009.

Η NDS ειδικεύεται στην ανάπτυξη διαδραστικών συστημάτων ασφαλούς προσφοράς ψυχαγωγίας και πληροφοριών σε ψηφιακές τηλεοράσεις, ψηφιακούς αποκωδικοποιητές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Επίσης παρέχει ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας σε εφαρμογές του διαδικτύου.

Η τεχνογνωσία της αναμένεται να συμπληρώσει την τεχνολογία Videoscape της Cisco.

Το κορυφαίο προϊόν της είναι το σύστημα ασφαλούς πρόσβασης VideoGuard που εγκαθίσταται σε τηλεοπτικές συσκευές μέσω έξυπνης κάρτας ενσωματωμένης σε αποκωδικοποιητή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v