Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον τραπεζών για τοξικούς τίτλους της AIG

Αρκετές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά των περίπλοκων και προβληματικών τίτλων της AIG που σχετίζονται με τη διάσωση της αμερικανικής ασφαλιστικής, με βάση τη WSJ.

Ενδιαφέρον τραπεζών για τοξικούς τίτλους της AIG
Αρκετές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά των περίπλοκων και προβληματικών τίτλων της American International Group, που σχετίζονται με τη διάσωση της αμερικανικής ασφαλιστικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα προβληματικά αυτά στοιχεία, τα οποία κατέχει η Federal Reserve Bank of New York, αποτιμώνται σε ονομαστική αξία στα περίπου 47 δισ. δολάρια. Αυτά τα τοξικά στοιχεία αποκτήθηκαν από τη Fed της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της διάσωσης της AIG, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων τραπεζών είναι επίσης η Barclays Capital και η Credit Suisse, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Όπως επισημαίνεται, κάποιοι αγοραστές έχουν προσεγγίσει τη Fed της Νέας Υόρκης αναφορικά με τα CDOs της AIG, ωστόσο οι πηγές της WSJ δήλωσαν πως δεν αναμένουν να υπάρξουν σύντομα πωλήσεις.

Το Reuters σημειώνει πως καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v