Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: "Μοιράζει" 45 δισ. δολ. εντός 3ετίας

Μέρισμα 2,65 δολ. ανά μετοχή και πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων 10 δισ. δολ. ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Apple. "Χειροκροτείν" η Wall Street με άνοδο μετοχής 2,5%.

Apple: Μοιράζει 45 δισ. δολ. εντός 3ετίας
Μέρισμα 2,65 δολ. ανά μετοχή και πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Apple.

Aπαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα του πώς θα διαχειριστεί την κολοσσιαία ρευστότητα 98 δισ. δολ. που διαθέτει, η Apple ανακοίνωσε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης ογκώδες πρόγραμμα δαπάνης ύψους 45 δισ. δολ. μέσα σε τριετή περίοδο.

Ανακοίνωσε την πρώτη καταβολή μερίσματος στους επενδυτές από το 1995 και πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων 10 δισ. δολ. που θα υλοποιηθεί εντός τριετίας και θα ξεκινήσει από το οικονοικό έτος 2013.

Η καταβολή μερίσματος θα ξεκινήσει στο οικονομικό δ΄ τρίμηνο 2012 που ξεκινά την 1η Ιουλίου.

"Χρησιμοποιήσαμε ένα μέρος της ρευστότητας μας για να κάνουμε σπουδαίες επενδύσεις στην επιχείρηση μας για RD, εξαγορές, νέα καταστήματα λιανικής, στρατηγικές προπληρωμές και κεφαλαιακές δαπάνες στην αλυσίδα προμηθειών και την ενίσχυση των υποδομών μας" ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο CEO της εταιρείας Tim Cook.

Οι επενδυτές "χειροκροτούν" τις εξελίξεις και η μετοχή της Apple ενισχύεται 2,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v