Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει δυνάμεις ο "ταύρος" στην Wall Street

Εχοντας κατακτήσει καίρια "οχυρά" και παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών, η Wall Street συγκεντρώνει δυνάμεις και κινείται σταθεροποιητικά. Εβδομαδιαία κέρδη 2,6% στις ευρωαγορές.

Μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις ανακοινώσεις υποτονικών –συγκριτικά με το ευνοϊκό προηγούμενο σερί- στατιστικών στοιχείων, που περιορίζουν τα κέρδη.

Συγκεκριμένα, η Wall Street άνοιξε ανοδικά αλλά η ανακοίνωση της πρώτης πτώσης στον δείκτη καταναλωτικού κλίματος από τον Αύγουστο περιόρισε τα κέρδη. Και πάλι πάντως, το αμερικανικό χρηματιστήριο κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών, με ώθηση από σειρά ευνοϊκών οικονομικών μεγεθών για την απασχόληση και την παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 13.254 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,17% στις 1.404 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,03% στις 3.057 μονάδες.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 αναρριχήθηκε πάνω από το τεχνικό φράγμα των 1.400 μονάδων για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο 2008, ενώ ο Dow έκλεισε με κέρδη επί 7η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500 έχει ενισχυθεί 2,3% στην εβδομάδα, με την καλύτερη εβδομαδιαία εμφάνιση από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στρατηγικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να ακολουθήσει βραχυπρόθεσμη διόρθωση μετά το ανοδικό σερί.

Οι χθεσινές στατιστικές ανακοινώσεις έδειξαν συνεχιζόμενη βελτίωση τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην μεταποίηση, αλλά οι σημερινές δίνουν μια μάλλον μικτή εικόνα.

Ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση 10 μηνών, εξαιτίας της σημαντικής ανόδου στις τιμές της βενζίνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο και 2,9% σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο παρέμεινε αμετάβλητη κατόπιν αύξησης 0,4% τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδυναμώθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκα και υποχώρησε στο 74,3 από 75,3 στην προηγούμενη μέτρηση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple, που ξεπέρασε χθες τα 600 δολάρια, εξακολουθεί να κινείται ανοδικά καθώς έθεσε προς πώληση το νέο iPad, συναντώντας μεγάλη ζήτηση.

Η United Parcel Service βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις δηλώσεις ότι συνεχίζει τις συνομιλίες για συνεργασία με την TNT Express NV.

Η AK Steel Holding κερδίζει 0,25% μετά την ανακοίνωση επιστροφής σε κερδοφορία στο β΄τρίμηνο.

Ανοδικά πρόσημα επικράτησαν για μια ακόμη συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τις ευνοϊκές εξελίξεις πάνω στην ελληνική κρίση και την βελτίωση της ρευστότητας χάρη στις επιχειρήσεις δανεισμού της ΕΚΤ.

Με ώθηση από τις τράπεζες κυρίως, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,45% υψηλότερα στις 5.967 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,19% στις 7.157 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,41% στις 3.594 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v