Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση τιμών στην Wall - "Λάμπει" η Apple

Ηπια διόρθωση μετά την αναρρίχηση της προηγούμενης εβδομάδας σε πολυετή υψηλά, καταγράφουν η Wall Street και οι ευρωαγορές. Ολα τα "φώτα" στην μετοχή της Apple (+2%) που προσφέρει στήριξη στον Nasdaq.

Ηπια διόρθωση μετά την αναρρίχηση της προηγούμενης εβδομάδας σε πολυήμερα υψηλά, καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με όλα τα «φώτα» στραμμένα στην μετοχή της Apple.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 13.217 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,06% στις 1.403 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 3.054 μονάδες.

Με τον Dow πάνω από τις 13.000 μονάδες και τον S&P πάνω από τις 1.400, η διάθεση των επενδυτών να σταθούν στο περιθώριο για ένα διάστημα κυριαρχεί, ειδικά καθώς απουσιάζουν αυτές τις ημέρες προγραμματισμένες βαρύγδουπες οικονομικές ή εταιρικές ανακοινώσεις.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή της Apple, που αντιδρά με άνοδο κοντά 2,5% στην ανακοίνωση προγράμματος για την αξιοποίησης της κολοσσιαίας ρευστότητας σχεδόν 100 δισ. δολ. που διαθέτει.

Η ανακοίνωσε την πρώτης καταβολής μερίσματος από το ’95 στα 2,65 δολ. ανά μετοχή και πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων 10 δισ. δολ. σε τριετή περίοδο.

Κατά τα λοιπά, με ενδιαφέρον αναμένονται όλη την εβδομάδα σημαντικές ομιλίες στελεχών της Federal Reserve, μεταξύ των οποίων και τρεις ομιλίες του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke.

Κινητικότητα εμφανίζουν και οι μετοχές της United Parcel Service (+1,5%) και της TNT Express που ενισχύεται 0,84% στο Άμστερνταμ, κατόπιν της συμφωνίας συγχώνευσής τους.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με απώλειες στους κλάδους τραπεζών και μεταλλευτικών οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα προηγούμενα κέρδη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,43% στις 5.939 μονάδες, ο DAX κινείται 0,72% χαμηλότερα στις 7.105 μονάδες, ενώ ο CAC 0,76% στις 3.567 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν πάντως υψηλότερα, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει ανοδικά επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση. Χάρη στην ασιαστική ανάκαμψη που ισοφαρίζει την δυτική διόρθωση, οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 8 μηνών.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν και στις αγορές εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο του πετρελαίου 9 σεντς χαμηλότερα στα 106,97 δολ. ανά βαρέλι και του χρυσού 60 σεντς χαμηλότερα στα 1.655 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v