Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dallara: Κλειδί για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής του ΙΙF προειδοποιεί πως η ευρωζώνη έχει επικεντρωθεί υπερβολικά στη λιτότητα και ζητά να εξεταστεί το θέμα της ανάπτυξης. Κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Dallara: Κλειδί για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις
Κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο Charles Dallara, επικεφαλής του IIF, σε συνέντευξή του στο CNBC. «Δώσαμε στην Ελλάδα μία τεράστια ανάσα. Έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από τη χώρα και τώρα έχει την ευκαιρία να επιδιώξει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται», δήλωσε ο πρωτεργάτης των διαπραγματεύσεων για το PSI, σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς ότι έχει αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς. Υπάρχει μία ευκαιρία τώρα που η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα και μειώνει τα επιτόκια. Το περιβάλλον σταδιακά βελτιώνεται. Δεν υπάρχει, όμως, ένα ευρύτερο σχέδιο για την ανάπτυξη και αυτό με ανησυχεί», αναφέρει ο επικεφαλής του IIF.

Ο κ. Dallara παραδέχθηκε ότι η εξισορρόπηση της λιτότητας με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι κεντρική πρόκληση. «Δεν είναι μόνο η εξισορρόπηση της δημοσιονομικής λιτότητας με την οικονομική ανάπτυξη, που είναι τεράστια πρόκληση, αλλά κι η εξισορρόπηση των μεταρρυθμίσεων ενάντια στην παροχή πίστωσης για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει υπερβολική επικέντρωση στη λιτότητα», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v