Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βίαιες συγκρούσεις και στη Δαμασκό με 80 νεκρούς

Σφοδρές συγκρούσεις στην πρωτεύσουσα της Συρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές και τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις κοντά σε κρατικά κτίρια ασφαλείας. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Βίαιες συγκρούσεις και στη Δαμασκό με 80 νεκρούς
Στην πρωτεύουσα της Συρίας μεταφέρονται οι βίαιες συγκρούσεις καθώς περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των καθεστωτικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Ασαντ.
 
Τα ξημερώματα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές και τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη συνοικία Μαζέ της Δαμασκού, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το Προεδρικό Μέγαρο και όπου υπάρχουν κυβερνητικά κτήρια που στεγάζουν τις συριακές υπηρεσίες Πληροφοριών και Στρατιωτικής Ασφάλειας και πρεσβείες.

Το Σάββατο, δύο βομβιστικές επιθέσεις που αποδόθηκαν από τις συριακές αρχές σε «τρομοκράτες», προκάλεσαν τον θάνατο 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων στη Δαμασκό, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για τις σημαντικότερες μάχες και τις πλησιέστερες στα κέντρα ασφαλείας της Δαμασκού από την έναρξη της εξέγερσης» στις 15 Μαρτίου 2011, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v