Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η διόρθωση σε Wall και ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινείται η Wall επί 2η συνεδρίαση, με τα μεγέθη για την αγορά κατοικιών να συνεισφέρουν στην συνέχιση της διόρθωσης από τα πολυετή υψηλά. Στο επίκεντρο η κινεζική ανάπτυξη, έντονες πιέσεις στο πετρέλαιο.

Διορθωτικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τα μεγέθη για την αγορά κατοικιών να συνεισφέρουν στην πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 13.161 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,62% στις 1.400 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,69% στις 3.056 μονάδες.

Κατά τους αναλυτές πρόκειται για μια ομαλή οπισθοχώρηση κατόπιν μακράς ανοδικής περιόδου. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι μεσοπρόθεσμα μια νέα ανοδική τάση εκτυλίσσεται χάρη στην γενικότερη θετική εικόνα για την αμερικανική οικονομία.

Σήμερα ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα 1,1% μετά την μεγάλη αύξηση του Ιανουαρίου, αλλά οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών εκτινάχθηκαν 5,1% τον Φεβρουάριο.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στην συνέχεια σειρά ομιλιών του διοικητή της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke, η πρώτη των οποίων το απόγευμα στο George Washington School of Business.

Η είδηση που κυριαρχεί σήμερα είναι οι ενδείξεις «αποθέρμανσης» της κινεζικής οικονομίας, που πιέζουν σε σημαντικές απώλειες τις μεταλλευτικές μετοχές, με την BHP Billiton και την Rio Tinto να κινούνται 3% χαμηλότερα.

Απώλειες επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αισθητές πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την πρόβλεψη από την Κίνα ότι οι πωλήσεις οχημάτων δεν θα αντεπεξέλθουν στις προβλέψεις το 2012.

Ο δείκτης FTSE κινείται 1,2% χαμηλότερα στις 5.889 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 1,42% στις 7.052 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,18% χαμηλότερα στις 3.536 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο χθες, με τον Nasdaq να ξεχωρίζει κλείνοντας 0,8% υψηλότερα στις 3.078 μονάδες χάρη στην Apple που ανακοίνωσε την πρώτη καταβολή μερίσματος από το 1995.

Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν σήμερα στο επίκεντρο με την Adobe Systems να αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση μείωσης των κερδών α΄τριμήνου.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στις αγορές εμπορευμάτων μετά τις απογοητευτικές ενδείξεις για την οικονομική δραστηριότητα από την Κίνα.

Οι απώλειες είναι ιδιαίτερα έντονες στις αγορές ενέργειας, με την τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί 1,2% από τα προηγούμενα υψηλά τριών εβδομάδων, εν μέσω ενδείξεων ότι η προσφορά αργού στις ΗΠΑ αυξάνεται και φημολογιών ότι η Σαουδική Αραβία ίσως αυξήσει την παραγωγή της.

Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού διαμορφώνεται στα 106,8 δολ. ανά βαρέλι περίπου αυτή την ώρα. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 1,2% στα 1.647 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v